Appeltje voor de dorst!

We hebben er allemaal wellicht eens mee te maken gehad. Het Klanten Contact Centrum (KCC) en Handhaving Arnhem.

Het KCC beantwoord de vele vragen die dagelijks binnenkomen per sociale media, telefoon, mail en het betreft zelfs eigenlijk de dames die achter de balie zitten wanneer men een ticket krijgt voor een paspoort, rijbewijs of andere burger zaken.

Handhaving Arnhem zijn de stoere blauw geklede mannen en vrouwen die dagelijks lopen of op een fiets, met de auto, en zaken afhandelen inzake illegaal afval, milieu, horeca, en alles wat verder met handhaven te maken heeft.

https://arnhemshart.nl

Beide afdelingen hebben het door de corona ongelofelijk druk gekregen en draaien dan ook echt op volle toeren. Mede door de diftar word er veel illegaal afval gemeld en komen er vele vragenhttps://arnhemshart.nl en opmerkingen binnen.

En om eerlijk te zijn krijgen ze ook vaak veel naar hun hoofd en vooral als het gaat om diftar en illegaal afval. Vooral als het afvalzakje niet is opgeruimd de volgende dag dan denkt men dat ze het vergeten zijn en/of gewoon het laten liggen. Wie op Fixi sommige meldingen ziet staan zal verbaasd opkijken…..

In de lockdown tijd, toen diftar werd ingevoerd, mochten deze handhavers geen enkele zak openen om te zoeken naar informatie om de illegale dumper te pakken. Dus vaak moest men wachten tot de chauffeur van SUEZ deze afval via de zijkant in de ondergrondse container weggooide. En in diverse wijken komt SUEZ maar een enkele keer in de week.

Vele foto’s gingen over de sociale media en werd Arnhem ”Palermo aan de Rijn” genoemd door bewoners maar ook door gemeenteraadsleden. Iets wat zowel de KCC als Handhaving Arnhem absoluut niet zo voor ogen hadden.

Door het inzetten van een diftar belploeg en meer handhavers zien we dat er wat gedaan wordt maar het is en blijft de verantwoordelijkheid van de bewoners die hun zakken ernaast dumpen. En helaas hebben we voor geheel Arnhem te weinig handhavers om alle meldingen op korte termijn af te handelen. Iets waar de gemeenteraad zich eens heel goed over moet buigen de komende maanden.

Ook wij als bewonersgroep hadden kritiek en uitte deze dan ook wel. Maar ook Keulen en Aken zijn niet in één dag gebouwd. Wel gingen we, vaak samen met het APCG, in gesprek over https://arnhemshart.nlverbeteringen en veranderingen.

Om zowel KCC als Handhaving Arnhem even als binnenstadbewoners een hart onder de riem te steken hebben we dan ook vorige week een lading appeltaarten bezorgd en bedankt voor de goede samenwerking die we met hen hebben. Een appeltje voor de dorst!

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart