fbpx

Als de stad spreekt, luistert de gemeenteraad!

Nog voor de coronamaatregelen kwamen diverse partijen bij elkaar om over de stad Arnhem te praten. Praten over de stad is dagelijks werk is bij veel inwoners maar hier gaat het over waar Arnhem in 2040 staat. We hebben het dan over de Omgevingsvisie 2040.

https://arnhemshart.nlEigenlijk gooide de corona zwaar roet in de fysieke gesprekken en moest het verder via stellingen en bijeenkomsten op het internet. Voor sommigen een appeltje-eitje maar een groot bereik heeft men dan absoluut niet als het om Arnhem gaat. Een handjevol inwoners deed dan ook maar mee met deze vorm van communicatie terwijl Arnhem juist groeit met nieuwe bewoners.

Arnhem groeit maar slinkt ook als we kijken naar het winkelaanbod. Waar diverse bedrijven zich vestigen zien we het aanbod teruglopen als we de winkelstraten bekijken. Daarentegen komt er veel horeca bij, is er binnen steenworp altijd wel een koffietent te vinden, om nog te zwijgen over de toename van telefoonwinkels.

De binnenstad is behoorlijk veranderd en er verdwenen vele kantoorpanden die na een transformatie als mooie luxe appartementen verder gingen. Op elk lege vlakte werd/wordt er gebouwd en komen er verschillende panden bij. Arnhem heeft meer woningen nodig, dat is een feit. Sociaal huren lukt niet echt meer, afgaande op het aanbod op Entree.nu. Voor starters is het een onmogelijke opgave in de binnenstad, want waar nieuw gebouwd wordt zijn de prijzen vaak enorm hoog (gestegen).

Kijkend naar de groene omgeving is het wel erg slecht gesteld in de binnenstad. Hier en daar een bakje met wat eenzijdige planten of een paal met klimmer is eigenlijk niet groen te noemen. https://arnhemshart.nl/Vooral als deze klimmers steeds gekortwiekt worden. Dan is het goed om lopend naar Meinerswijk, Sonsbeekpark of Lauwersgracht te kunnen waar men de drukte kan ontvluchten.

Gelukkig vinden steeds meer inwoners dat de (brom)fiets of bakfiets een uitkomst is om zich snel naar/in de binnenstad zich te verplaatsen. Dit vermindert de verkeersdrukte en zorgt ervoor dat parkeerplaatsen en wegen minder belast zijn. Gemeente zou daar veel meer op moeten ingaan en veilige routes en (fietsen)stallingen/plekken faciliteren. Vooral lettend op veiligheid!

https://arnhemshart.nlEen kleine opsomming door inwoners maar er is nog veel te doen maar zal dat lukken voor 2040? Waar straks iedereen gasloos kookt en we rijden met elektrische voertuigen. Er zijn zoveel ideeën en bedenkingen als we naar de toekomst kijken. En dagelijks is er wel weer een nieuwe uitvinding om het leven te verduurzamen of te vergemakkelijken, de techniek stopt nooit.

Volwassenen en kinderen denken en praten mee over de omgevingsvisie van Arnhem. Wat is jouw mening of idee? Kijk en praat mee en lees hier alles over de Omgevingsvisie 2040.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart