fbpx

Alles uit de kast voor mooi Koningsfeest 2022 – [Enquête]

Eindelijk mocht het weer in Arnhem….Koningsfeest in alle geuren en kleuren.

Diverse evenementenorganisaties en (horeca)ondernemers trokken dit jaar veel uit de kast om iedereen deze Koningsnacht en –dag te vermaken. Van (cover)bandjes tot hardstyle en Fout Oranje tot een gekleurde disco dansvloer. Voor jong en oud was er van alles te zien en beleven.

https://arnhemshart.nlRuim 125.000 bezoekers telde Arnhem, volgens Ahmed Marcouch afgelopen donderdag in zijn tweet. Vaak uitgedost met oranje haren en kleding en toeters. Arnhem was er echt klaar voor deze mooie dag. En wie had er niet zin in een feestje buiten?

Een evenement om elkaar weer te ontmoeten en af te spreken zonder de zwetende mondkapjes en anderhalve-meter afstand. Vaak knuffelend of hossend tussen duizenden feestvierders. Vreemden die elkaar een drankje of een warme omhelzing gaven. Of ineens je liefje vinden tijdens het meezingen, het kon allemaal gebeuren dit Koningsfeest.

Ook de vele handhavers en politieagenten vermaakten zich heel goed deze dagen. Een “Fijne Koningsdag” kregen ze talloze keren te horen. Van echte incidenten is er weinig ter sprake. Menige keren moest de mobiele EHBO zich schreeuwend een weg banen door de drukke menigte om eerste hulp te bieden.

Het was geregeld even alle hens aan het dek voor de beveiligers van de diverse podia. Meestal om een wat beneveld persoon overeind te helpen of te dragen buiten het terrein in afwachting van de EHBO. Een klasse samenwerking tussen de diverse organisaties!

Een grote dikke pluim hebben de mannen en vrouwen schoonmakers verdiend die in de nachtelijke uren bijelkaar kwamen om de vele tonnen afval op te ruimen. Met veegwagens en bladblazers werd alles verzameld om vervolgens in grote containers afgevoerd te worden. Naast deze inzet was het ook winst voor de ‘statiegeldflesjes-jutters’. Met (vuilnis)zakken en fietskarretjes liepen ze de straten af op zoek naar deze flesjes.

Terwijl de straten en pleinen (bijna) schoon zijn kijken we terug op het eerste binnenstad evenement van dit jaar. Een feest was het zeker, en gelukkig haddenhttps://arnhemshart.nl we mooi droog weer. Waar sommigen al uitkijken naar volgend jaar of naar het bevrijdingsfeest 2022 in Wageningen vragen we je om nog even terug te kijken naar dit mooie Koningsfeest en onze enquête in te vullen.

Onderaan dit artikel is een enquête toegevoegd waarin we de input van onze inwoners van de binnenstad vragen. De uitkomst hiervan wordt gedeeld op onze website en tevens besproken met de gemeente Arnhem. Invullen kon tot en met 8 mei a.s. en is geheel vrijwillig en er worden geen persoonlijke gegevens bewaard of gedeeld.

Alvast bedankt en tot het volgende feestje!

 

De enquête is gesloten en zal worden uitgewerkt. We danken iedereen die deze ingevuld heeft.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart