fbpx
Nieuws

Airborne…herdenken met een feestelijke tint.

Vanaf vandaag herdenken we de “De Slag om Arnhem” voor de 74e keer. Elk jaar wordt het groter en indrukwekkender en staan we stil bij een strijd die veel levens hebben gekost . Militairen maar ook burgers die vochten voor vrede en vrijheid. Een strijd die zeer heftig washttps://arnhemshart.nl en ook op diverse locaties in onze stad nog te zien is.

Wie nog nooit in “De slag om Arnhem” centrum is geweest moet dat zeker eens doen met deze dagen. De tentoonstelling Market Garden is zeer indrukwekkend. Ook wordt in woord en beeld vele zaken extra uitgelicht.

Vrijdag 21 september 2018:

18.40 uur – Met een indrukwekkende mars over de John Frostbrug gaan de Massed Pipes and Drums Market Garden en vaandeldragers richting het Airborneplein. Deze nemen daarna plaats boven op het Airborneplein.

19.00 uur – Op het Airborneplein zal de officiële plechtigheid beginnen. Vele genodigden en veteranen zullen hierbij aanwezig zijn en ook een krans leggen bij het monument. Sprekers zijn o.a. onze burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch en Sophie Lambrechtsen, de dochter van de Engel van Arnhem. Om 20.00 uur is er een minuut stilte.

Aansluitend gaan de Massed Pipes and Drums Market Garden en vaandeldragers, via de Eusebiusbuitensingel, richting de John Frostbrug spelend langs de erehaag. Met hun mee gaan de genodigden en veteranen.

20.30 uur – De Bridge to Liberation Experience onder de John Frostbrug staat dit jaar in het teken van verzet. Met dans, muziek, verhalen en special effects wordt men meegenomen in het verhaal over oorlog en vrijheid.  https://bridgetoliberation.nl/

Zaterdag 22 september 2018:
Ook zaterdag zijn er diverse Airborne-activiteiten in de binnenstad. Zowel voor jong en oud.

Airborne Weekend Musiskwartier & Jansplaats:
Geniet van optredens van Bubbles and Boa’s, ATK Brass en Black Watch International Pipes and Drums in het Musiskwartier. Of maak een rondritje in een echte Engelse dubbeldekker met je ouders. Van 12.00 tot 19.00 uur kan men zich hier heel goed vermaken.

Race to the bridge
Een colonne van Britse oorlogsvoertuigen die vanaf Renkum naar de John Frostbrug rijdt. Verwachte aankomst is ongeveer 14.30 uur. Normaal zouden er een aantal voertuigen het winkelcentrumhttps://arnhemshart.nl/ inrijden maar dit gaat niet door. Vanaf de John Frostbrug rijden ze door naar Oosterbeek.

Zondag 23 september 2018:
Ook dan staat het Musiskwartier & Jansplaats weer vol met veel moois vanaf 12.00 uur. Ondernemers daar verwelkomen weer de  Bubbles and Boa’s, ATK Brass en Black Watch International Pipes and Drums. En speciaal bij Hartleys aan de Arke Noachstraat geven de Pipes nog een extra speciale optreden rond 14.30 uur.

Ook diverse horecagelegenheden en winkels geven veel aandacht aan de vele toeristen, veteranen en gasten die speciaal naar Arnhem komen. Wandel rustig het centrum in en kijk gewoon even overal naar binnen.

Verkeersmaatregelen tijdens vrijdag 21 september 2018:
Om tijdens de herdenking alles in goede banen te leiden zijn er extra afzettingen en omleidingen. Kom op de fiets of met OV naar Arnhem Centraal!

Rijnkade en deel Nieuw Kade (lage kades)
Op vrijdag 21 september is de lage kade van de Rijnkade en de lage kade van een klein deel van de Nieuwe Kade (t.h.v. de John Frostbrug) de hele dag voor auto’s afgesloten. Het verkeer wordt via de Westervoortsedijk, Eusebiusbuitensingel, Airborneplein, Turfstraat, Rodenburgstraat en Eusebiusplein omgeleid.

 Johnhttps://arnhemshart.nl/ Frostbrug
Vanaf 18.00 uur is de John Frostbrug afgesloten in beide richtingen voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Het westelijke fietspad over de brug (aan centrumzijde) is vanaf 18.00 uur afgesloten. Fietsers kunnen tot 21.00 uur in beide rijrichtingen gebruikmaken van het oostelijke fietspad over de John Frostbrug. Rond 24.00 uur is de brug weer toegankelijk voor het autoverkeer van zuid naar noord. Richting Arnhem-Zuid is de brug afgesloten tot 07:30 uur de volgende ochtend.

Airborneplein
Het Airborneplein wordt in verband met de officiële herdenking vanaf 18.00 uur vrijgemaakt van al het verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid. Na de herdenking vertrekt het publiek in de richting van het Airborneplein naar de Bridge to Liberation Experience. Daarna wordt het plein weer vrijgegeven voor het verkeer. Ook de Berenkuil, het plein waarvan (brom)fietsers en voetgangers gebruikmaken, is van 16.30 tot ongeveer 20.00 uur afgesloten.

Oranjewachtstraat
De Oranjewachtstraat is om ongeveer 20.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Rodenburgstraat, Turfstraat, naar het dan weer opengestelde Airborneplein.

Openbaar vervoer
Diverse buslijnen worden tijdens de herdenking omgeleid. Check voor vertrek de actuele reisinformatie op www.9292.nl.

Meer informatie over de Airborne herdenkingen kan men op deze site vinden.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart