fbpx
Nieuws

Airborne at the Bridge slaat zijn slag.

Sinds een maand is Airborne at the Bridge geopend aan de Rijnkade, hier zaten eerder de restaurants Humphrey’s en De Hoeksteen. Sedert de opening is het een locatie dat veel bezoekers aantrekt.

Naast bewoners van Arnhem komen er ook veel dagjesmensen, (buitenlandse) scholieren en bootpassagiers. Ook de Stadsgilde brengt vele toeristen mee als zij een stadswandeling hebben.

https://arnhemshart.nlNaast een koffiehoek waar men vrijuit  over het water kan kijken heeft men veel aandacht geschonken aan het interieur en de uitstraling. Zo zien wij o.a. oude oorlogskleding en een legitimatiebewijs in de vitrines. Een grote landkaart met de story van Jozef en Emilia geeft een lange heftige tijd weer.https://arnhemshart.nl

Door middel van nieuwe 3D filmpjes ervaren de bezoekers de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud. Aan de zijkanten van het paviljoen de foto’s en gegevens van deze drie mannen.

Beneden draait er onafgebroken een film met gedetailleerde gegevens van de locaties waar men allemaal gevochten heeft. Een zaal met aan de wand vele indrukwekkende foto’s, die de verwoestende kracht weergeeft. In deze zaal worden ook scholen en groepen geïnformeerd over de slag om Arnhem.

Buiten op het Jacob Groenewoud plantsoen staat weer het kanon dat zijn loop naar de overzijde heeft gericht. Een plek om even te bezinnen maar ook te genieten van het uitzicht. Er zijn bankjes geplaatst en een lamp gericht op het kanon. Alles is opnieuw bestraat en ook staat er een nieuw informatiebord waar de foto van Jacob Groenewoud duidelijk op afgebeeld staat.

https://arnhemshart.nlStraks komen hier nog kubussen te liggen. deze zijn gemaakt van de panelen die eerder tot 2015 aan de achterzijde van Musis hingen. De afgebeelde wolkenpartijen worden 90×90 cm en krijgen een spiegel aan de bovenzijde om op te gaan met de lucht.

Eén kubus zal bij Musis komen te liggen met een verwijzing naar dit gedeelte van de stad. Deze kubus  zal waarschijnlijk ook worden meegenomen in de nieuwe route vanaf Arnhem Centraal naar alle bijzondere herdenkingsplekken. Voor deze nieuwe route was een prijsvraag uitgeschreven waar ruim 20 inzendingen van binnen zijn.

De tekst van dichter Jos Pauw: “De meeste mensen zwijgen, een enkeling stelt een daad”, komt in een rij gegroepeerde kubussen op het gras te liggen. Met deze aanvulling is deze zijde van de Rijnkade een echt doordacht herdenkingsplek geworden.

Een fraai aangelegde trappenpartij naast Airborne at the Bridge trekt vele mensen die daar lunchen of rusten. Met een zonnetje is het hier goed toeven. Met de kans ook nog een kleurtje op te doen. Dit was ook het geval toen wij hier waren, en we zagen dat Airborne at the Bridge die middag zeer druk bezocht werd. Voor elke bezoeker werd tijd genomen om vragen te beantwoorden.

Het fraaie terras biedt goed uitzicht en zal straks bekleed worden met tafels en stoeltjes. Ook zal er dan de gelegenheid worden geboden om koffie/thee met gebak te nuttigen. Een bedrijf zal deze verzorgen en ook kan men lunchen met vers gemaakte broodjes.

Airborne at the Bridge is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en goed te bereiken met fiets, auto en OV.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart