fbpx

Afval-Online werd sessie van bijna een uur.

Via https://arnhemshart.nleen online sessie konden inwoners van Arnhem afgelopen donderdagavond vragen stellen over afval. Verantwoordelijke wethouder Cathelijne Bouwkamp nam hier, samen met afvalmanager Monja van Woensel, zelfs bijna een uur de tijd voor. Want door de vele vragen die langskwamen werd deze sessie langer dan het geplande half uurtje.

Wie een wandeling maakt door zijn/haar wijk zal het opvallen dat het aantal illegale dumpingen toeneemt. Is het onwetendheid of heeft men gewoon geen zin om te betalen? Daarnaast zijn er ook bewoners die Diftar willen laten ploffen en hun afval steeds naast de ondergrondse containers zetten. Er is dan ook veel boosheid bij de goedwillenden die wel hun restafvalzakken netjes in de ondergrondse containers proppen en daarvoor gewoon betalen.https://arnhemshart.nl

Veel vragen gingen over het illegale afval, en dat dit er na een aantal dagen dan nog steeds ligt. “Gemiddeld worden dumpingen na drie dagen opgehaald”, aldus de wethouder. In de binnenstad is dat vaak zelfs al dezelfde dag omdat daar de norm A-kwaliteit bestaat. Dat wil zeggen dat de straten eigenlijk bijna schoon moeten zijn. Op sociale media cirkelen foto’s en teksten, uit andere wijken, waar men meldt dat het daar vaak een week of meer ligt.

Geregeld zien we in de binnenstad een ‘schone-buurt-coach’ die samen met een handhaver de gehele binnenstad door lopen en de Fixi meldingen inzake afval afhandelen. Tevens nemen zij de hotspots dan mee en de straten die extra aandacht nodig hebben.

https://arnhemshart.nlWanneer men illegaal afval aantreft zal dit altijd onderzocht worden. Als er een daderindicatie is dan zal deze absoluut meer horen over het illegale afval wat hij/zij heeft gedumpt. Naast inwoners zijn ook diverse bedrijven hierdoor al gepakt en bekeurd.

Niet alle dertig vragen werden beantwoord op deze avond. De meesten vragen gingen over het handhaven en illegaal afval dumpen. De wethouder beloofde om nog een keer een dergelijke online sessie te houden, maar of dit nog zal gebeuren? Op woensdag 17 maart 2021 mogen inwoners van Arnhem zich namelijk uitspreken over het huidige afvalbeleid, via het referendum. De meningen zijn zeer verdeeld maar diverse polls voorspellen nu: “GoodBye Diftar”.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart