fbpx
Nieuws

500 nieuwe gratis jongerenabonnementen voor de bieb!

Sinds 1 januari 2023 is een biebabonnement ook gratis voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt: in een maand tijd sloten 500 jongeren tussen de 18 en 24 jaar dit gratis abonnement af. Donderdag 2 februari jl. werd de 500ste extra gratis biebpas uitgereikt. Het verlengde gratis abonnement is mogelijk omdat de gemeente Arnhem extra geld beschikbaar gesteld voor biebabonnementen voor jongeren. Eerst eindigde het gratis abonnement op je 18de verjaardag.

De 18-jarige Jonas Hoogakker ontving het abonnement uit handen van wethouder onderwijs Nermina Kundić en raadslid Gino Luurssen, initiatiefnemer van het verlengde gratis abonnement.https://arnhemshart.nl/

Lezen is leuk!
‘Lezen is goed voor je’, weet Kundić. ‘Niet alleen stimuleert het de taalontwikkeling. Het prikkelt je fantasie, het verruimt je denken en vergroot je begrip voor anderen. En daarmee dus je kansen in de maatschappij. Maar vooral: lezen is leuk! Wat is er mooier dan lekker weg te dromen met een goed boek. We vinden het belangrijk dat iedere jongere boeken kan lenen en lezen. Met deze extra bijdrage kunnen jongeren langer gratis gebruik maken van de bibliotheek.’

Jonas is een van de 500 jongeren die deze maand een abonnement afsloot. ‘Vroeger las ik regelmatig, maar de laatste jaren bijna niet meer. Met het gratis abonnement wil ik het lezen weer oppakken. Ik vind het fijn dat er veel keuze is bij de bibliotheek. En dat als een boek een keer niet bevalt, je het gewoon weer inlevert en een ander boek uitzoekt.’ Het abonnement heeft meer voordelen: ‘Omdat het gratis is, is het ook makkelijker om voor een boek te kiezen in plaats van een scherm’, aldus Jonas.

Met 500 extra leden in één maand tijd blijkt het verlengde gratis abonnement nu al succesvol. Daarnaast werden zo’n 650 betaalde abonnementen omgezet naar een gratis variant. Via info op de studieplekken in Rozet en social media wisten jongeren de weg naar de bieb (opnieuw) te vinden. In totaal hebben bijna 44.000 Arnhemmers een pas van de bieb, waarvan zo’n 1.150 jongeren een gratis abonnement.

 

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart