fbpx

Stichting Arnhems Hart

Inwoners van de binnenstad willen graag weten wat er allemaal gebeurd in hun omgeving maar daarnaast er over mee praten. Stichting Arnhems Hart maakt dit mogelijk doordat zij de inwoners altijd centraal stelt in de vele ontwikkelingen.

Inwoners  zijn direct als het gaat om hun mening te geven en daar zijn we ook heel erg blij mee. Duidelijkheid en transparantie speelt daarin een belangrijke factor richting de gemeente, aannemers, gesprekspartners maar ook naar de inwoners terug. “Het mes snijdt altijd aan twee kanten.”

Dagelijks zijn we in de Arnhemse binnenstad te vinden om met de inwoners en ondernemers in gesprek te gaan, maar ook om dingen te onderzoeken en te bekijken. Vaak in kader van projecten, vergroening, parkeren, illegaal afval/weesfietsen maar ook als het gaat om (verkeers)veiligheid en hinder. Geregeld doen we dit in het bijzijn van ambtenaren en soms loopt er een extern adviesbedrijf mee.

Jaarlijks houden we een uitgebreide schouw waar inwoners mee lopen en hun punten aangeven om te verbeteren of aan te passen. Soms is een simpele aanpassing al voldoende om veel ergernis weg te halen.

Elke woensdagochtend maakt onze knijpploeg een gebied in de binnenstad schoon van (zwerf)afval. daarbij letten ze ook op veranderingen en dingen in de openbare ruimte die gerepareerd moeten worden of vervangen. Men kan dit zien als een “conciërge-functie”. Naast een schonere binnenstad is er veel lol en fun onder elkaar. Tevens ziet men de binnenstad op een andere manier en komt men op mooie plekken. Dit wordt elke woensdagochtend van 10 tot 12 gedaan en iedereen kan aanschuiven.

Participatie is er absoluut in de binnenstad. Mede door onze vele vrijwilligers zijn er diverse mooie contacten onder elkaar, en met andere inwoners, gelegd. Hierdoor zijn er inwoners die samen diverse plantsoenen onderhouden, koken, wandelen of geregeld een bakkie doen.

Op onze website proberen we zo duidelijk en transparant mogelijk te communiceren en staan hier, naast de artikelen, de (horeca)vergunningen, projecten, raadsvoorstellen op die betrekking hebben op onze binnenstad. Tevens vindt men daar de verslagen van onze maandelijkse buurttafels. (Dossier & Co.)

Stichting Arnhems Hart is open en transparant. We verwelkomen elke nieuwe inwoner dan ook van harte en gaan graag met hun in gesprek. Wie actief wil meedoen, praten of gewoon even zijn ei kwijt wil kan ons mailen, whatsappen of gewoon bellen. Of volg ons op via sociale media zoals: Facebook, Twitter, Tumbler, YouTube Instagram, en Mastodon.

Like & volg ons voor meer nieuws over de Arnhemse binnenstad!

Doel: Samen sociaal, meedenken en actief de binnenstad verbeteren voor mens en dier…

Contactgegevens:
Stichting Arnhems Hart,
Whatsappen-Telefoon: 06-39872028,
Correspondentie mail: Stichting Arnhems Hart

KVK 89599144

Ons werkgebied:

 

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart