fbpx

Bewonersgroep Arnhems Hart

Inwoners van de binnenstad willen graag weten wat er allemaal gebeurd in hun omgeving maar daarnaast er over mee praten. Bewonersgroep Arnhems Hart maakt dit mogelijk doordat zij de inwoners altijd centraal stelt in de vele ontwikkelingen.

Inwoners van de binnenstad zijn direct als het gaat om hun mening te geven en daar zijn we ook heel erg blij mee. Duidelijkheid en transparantie speelt daarin een belangrijke factor richting de gemeente, aannemers, gesprekspartners maar ook naar de inwoners terug. “Het mes snijdt altijd aan twee kanten.”

Dagelijks zijn we in de wijk te vinden om met de inwoners en ondernemers in gesprek te gaan, maar ook om dingen te onderzoeken en te bekijken. Vaak in kader van projecten, vergroening, parkeren, illegaal afval/weesfietsen maar ook als het gaat om (verkeers)veiligheid en hinder. Geregeld doen we dit in het bijzijn van ambtenaren en soms loopt er een extern adviesbedrijf mee.

Jaarlijks houden we een uitgebreide schouw waar inwoners mee lopen en hun punten aangeven om te verbeteren of aan te passen. Soms is een simpele aanpassing al voldoende om veel ergernis weg te halen.

Gesponsord door Sight maakt onze afvalbrigade wekelijks een gebied in de binnenstad schoon van (zwerf)afval. daarbij letten ze ook op veranderingen en dingen in de openbare ruimte die gerepareerd moeten worden of vervangen. Dit wordt elke woensdagochtend van 10 tot 12 gedaan.

Participatie is er absoluut in de binnenstad. Mede door onze afvalbrigade zijn er diverse mooie contacten onder elkaar, en met andere inwoners, gelegd. Hierdoor zijn er inwoners die samen diverse plantsoenen onderhouden, koken, wandelen of geregeld een bakkie doen.

Op onze website proberen we zo duidelijk mogelijk te communiceren en staan hier, naast de artikelen, de (horeca)vergunningen, projecten, raadsvoorstellen op die betrekking hebben op onze binnenstad. Tevens vindt men daar de verslagen van onze maandelijkse buurttafels. (Dossier & Co.)

Arnhems Hart is open en transparant. We verwelkomen elke nieuwe inwoner dan ook van harte en gaan graag met hun in gesprek. Wie actief wil meedoen, praten of gewoon even zijn ei kwijt wil kan ons mailen, whatsappen of gewoon bellen. Of volg ons op via sociale media zoals: Facebook, Twitter, Tumbler, YouTube en Instagram.

Like & volg ons voor meer nieuws over de Arnhemse binnenstad!

Doel: een fijne wijk voor mens en dier!

Contactgegevens:
Bewonersgroep Arnhems Hart,
Whatsappen-Telefoon: 06-39872028,
Correspondentie mail: Bewonersgroep Arnhems Hart

Ons werkgebied:

 

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart