fbpx

Afvalinzameling

Diftar:
Per 1 juni 2021 is er geen diftar (gedifferentieerde tarieven) meer in Arnhem. Men gaat vanaf die dag, jaarlijks, een vast bedrag betalen aan afvalstoffenheffing. Door een referendum in maart 2021 heeft de meerderheid van de Arnhemse bevolking beslist dat diftar verdwijnt, alle ondergrondse containers zijn nu zonder afvalpas te openen. Momenteel is men met een burgerpanel bezig om de in- en output op te halen bij de Arnhemse inwoners om vervolgens een beter en sluitbaar afvalinzameling te krijgen.

Kosten huishouden(s) afvalstoffenheffing 2024:
-Wanneer op dat adres één persoon ingeschreven staat €252,60
-Wanneer op dat adres meer dan één persoon ingeschreven staat €336,84

Ahttps://arnhemshart.nlfvalpas:
De afvalpas heeft men alleen nodig bij een afvalbrengstation en GFT-zuilen. Heb je geen afvalpas meer of ben je een nieuwe bewoner? Vraag dan een (nieuwe) pas aan via afvalbalie van PreZero. Bij vervanging, tweede pas e.d. kunnen er kosten in rekening worden gebracht van €10,50.

Inzameling oud papier/karton en/of PBD:
Oud papier wordt in de binnenstad iedere woensdagavond opgehaald. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur mag het aan de straat worden gezet.

Het PBD-afval (Plastic, Blik en Drinkpakken) wordt elke week op dinsdagochtend opgehaald. Bewoners kunnen dit in (gratis) doorzichtige zakken aanbieden op straat vanaf 6.00 tot 07.00 uur.
Oud papier wordt in de binnenstad iedere woensdagavond opgehaald. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur mag het aan de straat worden gezet.

Het PBD-afval (Plastic, Blik en Drinkpakken) wordt elke week op dinsdagochtend opgehaald. Bewoners kunnen dit in (gratis) doorzichtige zakken aanbieden op straat vanaf 6.00 tot 07.00 uur.

De gratis PBD zakken kan men ophalen bij Spar Arnhem Centraal, SPAR Arnhem Koningstraat of Albert Heijn Rozet.
Vanaf april 2024 kan men online geen gratis zakken meer bestellen via zakkenbestellen.nl

Coehoorn & Stationskwartier hebben oud papier en PBD containers waar men dagelijks terecht kan. Hier wordt het dan niet extra opgehaald.

In de afvalwijzer vindt men alle gegevens over het inzamelen op uw adres.

Grofvuil laten ophalen:
Voor bepaalde soorten grofvuil (geen bouwafval) kan men een ophaalafspraak plannen. Vanaf 6 februari 2023 is dat 2 keer per jaar gratis. Per keer kunt u 1m3 aanbieden.
Na deze twee keer gratis kan men grofvuil voor een bedrag van € 36,50 per m3 laten ophalen (vooruit betalen).
Het maken van een (gratis) afspraak kan online via de afvalwijzer.

Glascontainers:
Binnenstad: Looierstraat (t.h.v. nr 14) en Kleine Oord/Nieuwstraat staan glascontainers.
Coehoorn: Boterdijk. (Tussen ArtEZ en de Oude Kraan 50 bij de parkeerplaatsen)

Verzamelcontainers groente-, fruit- en etensresten (GFE)
Het afval van groente, fruit en etensresten is weer te hergebruiken Van dit afval wordt compost gemaakt die te gebruiken is in tuinen, parken en plantsoenen. Om gebruik te maken van een GFT-zuil zal men zijn/haar afvalpas eerst moeten aanmelden via afval@arnhem.nl. (Naam, adres en afvalpasnummer erbij vermelden)

https://arnhemshart.nl/

De GFT-zuilen locaties:
Binnenstad:
Ariën Verhoeffstraat (achterzijde Bastion Hotel)
Broerenstraat (naast stadhuis)
Damstraat
Doelenstraat
Gele Rijdersplein
Jansbuitensingel
Kerkstraat
Kleine Oord/Nieuwstraat
Koningsplein
Land van Markt
Langstraat
Looierstraat t.h.v. huisnummer 12
Looierstraat t.h.v. huisnummer 44
Nieuwe Plein/Hoogstraat
Rodenburgstraat, naast ingang Parking De Trans.
Rodenburgstraat/Rijnkade
Roermondsplein
Rijnkade, overzijde bij nummer 141
Varkensstraat t.h.v. huisnummer 22/peperbus
Velperpoortslangstraat
Vossenstraat
Weerdjesstraat t.h.v. Bolwerk
Willemsplein/Korenstraat

Coehoorn:
Utrechtsestraat t.h.v. huisnummer 55
Bergstraat/Korte Coehoornstraat

Grof tuin- en snoeiafval:
Grof tuin- en snoeiafval kunt u gratis afleveren bij de afvalbrengstations. U kunt het tuin- en snoeiafval ook gratis aan huis laten ophalen. Dit kan van week 10 t/m week 44 (maart-oktober).
Ophalen kan geregeld worden via de afvalwijzer of bel voor meer informatie naar de PreZero servicelijn, telefoonnummer 0800-3666999.

Citybin of GFT-kliko aanvragen:
Men kan ook een Citybin of GFT-kliko aanvragen bij de gemeente Arnhem.

Diftar-https://arnhemshart.nl/Locaties alle ondergrondse containers:
Op deze kaart zie je waar de diverse containers staan. De containers zijn redelijk verspreid door de binnenstad en Coehoorn om grote loopafstanden te voorkomen, maar het is nog niet optimaal. In het winkelgebied, Rijnstraat tot en met de Roggestraat, staan geen ondergrondse containers. Reden is de beperkte ondergrondse ruimte door aanwezigheid van kabels en leidingen.

Kapotte container/illegaal afval:
Men kan via www.arnhem.nl/melding of de Fixi-app (androidiPhonehttps://arnhemshart.nl) snel en makkelijk een melding maken van een kapotte container of illegaal afval. De melding wordt geregistreerd en afgehandeld.

Meer informatie: Stuur een mail naar afval@arnhem.nl of bel (gratis) 0800-1809.
Klachten over ophalen/weigerende pas: Bel dan de servicelijn, tel. 0800-3666999.

Ophalen elektrische apparaten en matras(sen:/strong>
Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen grote elektrische apparaten en droge matras(sen) kosteloos aan huis laten ophalen door 2Switch. Dit geldt voor defecte elektrische apparaten, maar ook voor herbruikbare apparaten. De droge matras(sen) worden gerecycled . Maak hiervoor een afspraak via de inzamelwijzer of bel met de PreZero Servicelijn op 0800-3666999.

Oude kleding en/of speelgoed:
De kleding- en/of speelgoedbank vragen om goed materiaal om deze weer te geven aan anderen die het veel minder hebben in onze maatschappij. Naast blijde kinderen geeft het ook een heel goed gevoel wanneer je denkt aan pret oogjes en dat zij weer ander speelgoed en/of kleding heeft.
Voor meer info klik op deze link.

2Switch:
Verhuizen en/of wil je spullen wegdoen , maar zijn ze eigenlijk nog bruikbaar voor een tweede leven? Zij komen jouw spullen gratis ophalen. Je kunt voor een ophaalafspraak bellen naar 0900-0205

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart