fbpx

Afvalinzameling

Diftar:
Per 1 juni 2021 is er geen diftar (gedifferentieerde tarieven) meer in Arnhem. Men gaat vanaf die dag, jaarlijks, een vast bedrag betalen aan afvalstoffenheffing. Door een referendum in maart 2021 heeft de meerderheid van de Arnhemse bevolking beslist dat diftar verdwijnt, alle ondergrondse containers zijn nu zonder afvalpas te openen.

Ahttps://arnhemshart.nlfvalpas:
De afvalpas heeft men alleen nodig bij een afvalbrengstation en GFT-zuilen. Heb je geen afvalpas meer of ben je een nieuwe bewoner? Vraag dan een (nieuwe) pas aan via afvalbalie van PreZero. Bij vervanging, tweede pas e.d. kunnen er kosten in rekening worden gebracht van €10,50.

Inzameling oud papier/karton en/of PBD:
Oud papier wordt in de binnenstad iedere woensdagavond opgehaald. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur mag het aan de straat worden gezet.

Het PBD-afval (Plastic, Blik en Drinkpakken) wordt elke week op dinsdagochtend opgehaald. Bewoners kunnen dit in (gratis) doorzichtige zakken aanbieden op straat vanaf 6.00 tot 07.00 uur.

De gratis PBD zakken kan men ophalen bij Gemeente Arnhem, Spar Arnhem Centraal, SPAR Arnhem Koningstraat of Albert Heijn Rozet. Geen zin om de deur uit te gaan, doe het dan online via: zakkenbestellen.nl

Coehoorn & Stationskwartier hebben oud papier en PBD containers waar men dagelijks terecht kan. Hier wordt het dan ook niet opgehaald.

In de afvalwijzer vindt men alle gegevens over het inzamelen op uw adres.

Glascontainers:
Binnenstad: Looierstraat (t.h.v. nr 14) en Kleine Oord/Nieuwstraat staan glascontainers.
Coehoorn: Boterdijk. (Tussen ArtEZ en de Oude Kraan 50 in bij de parkeerplaatsen)

Verzamelcontainers groente-, fruit- en etensresten (GFE)
Het afval van groente, fruit en etensresten is weer te hergebruiken Van dit afval wordt compost gemaakt die te gebruiken is in tuinen, parken en plantsoenen. Om gebruik te maken van een GFT-zuil zal men zijn/haar afvalpas eerst moeten aanmelden via afval@arnhem.nl. (NAW en je afvalpasnummer erbij vermelden)

https://arnhemshart.nl/

De GFT-zuilen locaties:
Binnenstad:
Ariën Verhoeffstraat (achterzijde Bastion Hotel)
Broerenstraat (naast stadhuis)
Damstraat
Doelenstraat
Gele Rijdersplein
Jansbuitensingel
Kerkstraat
Kleine Oord/Nieuwstraat
Koningsplein
Land van Markt
Langstraat
Looierstraat t.h.v. huisnummer 12
Looierstraat t.h.v. huisnummer 44
Nieuwe Plein/Hoogstraat
Rodenburgstraat, naast Parking De Trans.
Rodenburgstraat/Rijnkade
Roermondsplein
Rijnkade, overzijde bij nummer 141
Varkensstraat t.h.v. huisnummer 22/peperbus
Velperpoortslangstraat
Vossenstraat
Weerdjesstraat t.h.v. Bolwerk
Willemsplein/Korenstraat

Coehoorn:
Utrechtsestraat t.h.v. huisnummer 55
Bergstraat/Korte Coehoornstraat

Men kan ook een Citybin of GFT-kliko aanvragen bij de gemeente Arnhem.

Diftar-https://arnhemshart.nl/Locaties alle ondergrondse containers:
Op deze kaart zie je waar de diverse containers staan. De containers zijn redelijk verspreid door de binnenstad en Coehoorn om grote loopafstanden te voorkomen, maar het is nog niet optimaal. In het winkelgebied, Rijnstraat tot en met de Roggestraat, staan geen ondergrondse containers. Reden is de beperkte ondergrondse ruimte door aanwezigheid van kabels en leidingen.

Kapotte container/illegaal afval:
Men kan via www.arnhem.nl/melding of de Fixi-app (androidiPhonehttps://arnhemshart.nl) snel en makkelijk een melding maken van een kapotte container of illegaal afval. De melding wordt geregistreerd en afgehandeld.

Meer informatie: Stuur een mail naar afval@arnhem.nl of bel (gratis) 0800-1809.
Klachten over ophalen/weigerende pas: Bel dan de servicelijn, tel. 0800-3666999.

Ophalen elektrische apparaten gemeente Arnhem
Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen grote elektrische apparaten kosteloos aan huis laten ophalen door 2Switch. Dit geldt voor defecte elektrische apparaten, maar ook voor herbruikbare apparaten. Men kan daarvoor bellen met 0900-0205 om een afspraak te maken.

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart