fbpx

Afvalinzameling

Diftar:
Per 1 juni 2021 is er geen diftar (gedifferentieerde tarieven) meer in Arnhem. Men gaat vanaf die dag tot 1 januari 2022 een vast bedrag betalen aan afvalstoffenheffing.

Door een referendum in maart 2021 heeft de meerderheid van de Arnhemse bevolking beslist dat diftar verdwijnt, alle ondergrondse containers zonder afvalpas zijn te openen en de verkleiningen verwijderd gaan worden. Omdat er in Arnhem duizenden containers staan kunnen de wijzigingen even op zich laten wachten. Wel kan men gewoon zijn afval kwijt zonder dat het €0,80 per restafvalzak gaat kosten.

Ahttps://arnhemshart.nlfvalpas:
De afvalpas heeft men alleen nog nodig bij een afvalbrengstation en GFT-zuilen.

Heb je geen afvalpas meer of ben je een nieuwe bewoner? Vraag dan een nieuwe pas aan via de afvalbalie van Suez. Bij vervanging, tweede pas e.d. kunnen er kosten in rekening worden gebracht van €10,50.

Inzameling oud papier/karton en/of PBD:
Oud papier wordt in de binnenstad iedere woensdagavond opgehaald. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur mag het aan de straat worden gezet.

Het PBD-afval (Plastic, Blik en Drinkpakken) wordt elke week op dinsdagochtend opgehaald. Bewoners kunnen dit in (gratis) doorzichtige zakken aanbieden op straat vanaf 6.00 tot 07.00 uur.

De gratis PBD zakken kan men ophalen bij Gemeente Arnhem, Spar Arnhem Centraal, SPAR Arnhem Koningstraat of Albert Heijn Rozet Geen zin om de deur uit te gaan, doe het dan online via: zakkenbestellen.nl

Coehoorn heeft oud papier en PBD containers waar men dagelijks terecht kan. Hier wordt het dan ook niet opgehaald.

Vind je het lastig om te bepalen wat wel of niet bij PBD mag? Bekijk hier het overzicht.

In de afvalwijzer vindt men alle gegevens over het inzamelen op uw adres.

Glascontainers:
Binnenstad: Looierstraat (t.h.v. nr 14) en Kleine Oord/Nieuwstraat staan glascontainers.
Coehoorn: Korte Coehoornstraat t.h.v. nr 2.

Verzamelcontainers groente-, fruit- en etensresten (GFE)
Het afval van groente, fruit en etensresten is weer te hergebruiken Van dit afval wordt compost gemaakt die te gebruiken is in tuinen, parken en plantsoenen. Om gebruik te maken van een GFT-zuil zal men zijn/haar afvalpas eerst moeten aanmelden via afval@arnhem.nl. (NAW en je afvalpasnummer erbij vermelden)

https://arnhemshart.nl/

De GFT-zuilen locaties:
Binnenstad:
Ariën Verhoeffstraat t.h.v. achterzijde Bastion Hotel
Broerenstraat t.h.v. stadhuis
Damstraat
Doelenstraat
Gele Rijdersplein
Jansbuitensingel
Kerkstraat
Kleine Oord/Nieuwstraat
Koningsplein
Langstraat
Looierstraat t.h.v. huisnummer 12
Looierstraat t.h.v. huisnummer 44
Nieuwe Plein/Hoogstraat
Rodenburgstraat, naast Parking De Trans.
Rodenburgstraat/Rijnkade
Roermondsplein
Rijnkade, overzijde van nummer 141
Varkensstraat t.h.v. huisnummer 22/peperbus
Velperpoortslangstraat
Vossenstraat
Weerdjesstraat t.h.v. Bolwerk
Willemsplein/Korenstraat

Coehoorn:
Utrechtsestraat t.h.v. huisnummer 55
Korte Coehoornstraat t.h.v. huisnummer 2

Men kan ook een Citybin of GFT-kliko aanvragen bij de gemeente Arnhem.

Diftar-https://arnhemshart.nl/Locaties alle ondergrondse containers:
Op deze kaart zie je waar de diverse containers staan. De containers zijn redelijk verspreid door de binnenstad en Coehoorn om grote loopafstanden te voorkomen, maar het is nog niet optimaal. In het winkelgebied, Rijnstraat tot en met de Roggestraat, staan geen ondergrondse containers. Reden is de beperkte ondergrondse ruimte door aanwezigheid van veel kabels en leidingen. De gemeente onderzoekt op dit moment of hier nog aanvullend containers geplaatst kunnen worden.

Webportal MijnAfval:
Wil je controleren hoe vaak jij je afvalpas hebt gebruikt of dat je kliko is geleegd in de tijd van diftar? Dit kan online via https://suez.mijncontainer.nl/. Je kunt daar de gegevens inzien.

Op basis van je postcode, huisnummer en het nummer van uw afvalpas kan men een gebruikersaccount aanmaken op https://suez.mijncontainer.nl/. Vanwege de privacy heb je ook een unieke pincode nodig. In de brief van de gemeente Arnhem van mei-juni 2020 stond deze pincode vermeld. Nieuwe bewoner of deze brief kwijt? Bel dan gratis naar 0800-2800123. Of stuur een mail naar servicedesk@inovim.eu (vermeld in die mail uw postcode, huisnummer en het nummer van uw afvalpas). Een nieuwe pincode komt dan per post naar je toe.

Illegaal afval:
Men kan via www.arnhem.nl/melding of de Fixi-app (androidiPhonehttps://arnhemshart.nl) makkelijker een melding maken van illegaal afval. De melding wordt geregistreerd en afgehandeld.

Meer informatie: Stuur een mail naar afval@arnhem.nl of bel (gratis) 0800-1809.
Klachten over ophalen/weigerende pas: Bel dan SUEZ servicelijn, tel. 0800-3666999.

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart