fbpx

Energietoeslag

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in Arnhem in aanmerking komen voor een eenmalige energietoeslag van € 1.550. Dit bedrag bestaat uit een toeslag van de overheid van € 1.300 met daarbovenop nog een extra wintertoeslag van € 250 van de gemeente Arnhem. De toeslag hoeft u niet terug te betalen.

Iedereen die al een energietoeslag van € 800 heeft gehad, krijgt de extra toeslag automatisch overgemaakt. Ook als uw aanvraag nog loopt en goedgekeurd wordt. U hoeft dus geen nieuwe aanvraag te doen.

Lees hieronder wat u precies kunt verwachten of hoe u een aanvraag kunt doen.

U heeft al een energietoeslag gehad van de gemeente?:
U hoeft niets te doen. U krijgt de extra toeslag uiterlijk 11 oktober 2022 in 2 delen overgemaakt: de € 500 van de overheid en € 250 Arnhemse extra wintertoeslag.

U heeft een energietoeslag aangevraagd maar nog geen bericht gehad?:
U hoeft niets te doen. U hoort automatisch of uw aanvraag toegekend wordt. Als dat zo is, krijgt u de overheids- en de Arnhemse extra wintertoeslag in 1 keer op uw rekening gestort. U krijgt dus € 1.550 ineens.

Heeft u nog geen toeslag gehad of aangevraagd?
Denkt u recht te hebben op de energietoeslag? Bijvoorbeeld omdat u te weinig verdient met werken. Kijk eerst hieronder of u in aanmerking komt. Vraag dan de energietoeslag aan. Aanvragen kan nog tot en met zaterdag 31 december 2022.

Het toetsen van uw aanvraag duurt nu rond de 8 weken omdat we erg veel aanvragen krijgen. Daarna krijgt u van ons bericht of u de energietoeslag krijgt of dat de aanvraag is afgewezen.

Aanvragen van (extra) Energietoeslag:
Met DigiD kan men direct online hier de toeslag aanvragen.

Per post aanvragen:
Lukt het online aanvragen niet? Dan kunt u de extra energietoeslag ook aanvragen via het aanvraagformulier extra energietoeslag. Print het formulier uit en stuur het ingevuld met de bewijsstukken naar:

Gemeente Arnhem
T.a.v. afdeling W&I/energietoeslag
Antwoordnummer 3740
6800 XA Arnhem

Energietoeslag voor studenten:
Ben je een uitwonende student, woon je in Arnhem en heb je een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de huidige regeling voor energietoeslag van €1.550. Aanvragen van de toeslag is mogelijk vanaf 15 november.

Aanvragen van de energietoeslag door studenten kan vanaf 15 november 2022 online via deze pagina met je DigiD.
Lukt het online aanvragen niet? Dan kunt u de extra energietoeslag ook aanvragen via het aanvraagformulier extra energietoeslag. Print het formulier uit en stuur het ingevuld met de bewijsstukken terug.

Heb je eerder al een aanvraag gedaan, maar is deze afgewezen? Dan hoef je niet opnieuw een aanvraag te doen. We zullen je aanvraag opnieuw beoordelen. Het kan even duren voordat je hoort of je de energietoeslag krijgt. Dat komt omdat we eerst de aanvragen die al zijn ingediend afhandelen.

Bij de berekening van het inkomen van de student wordt het maximale leenbedrag bij DUO meegerekend. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van die lening of niet. Dit is de gemeente volgens de wet verplicht. Ook moet je zelf energiekosten betalen bijvoorbeeld via servicekosten of een energierekening op naam. Bij een student met thuiswonende kinderen wordt een inkomen van 130% van de bijstandsnorm aangehouden.

Let op! Niet iedereen komt in aanmerking:

U krijgt geen energietoeslag als u:

    • geen energiekosten betaalt
    • in een inrichting verblijft
    • staat ingeschreven op een briefadres
    • jonger dan 21 jaar bent en thuis woont

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart