12-Buurttafel Arnhems Hart 02-12-2019

12-Buurttafel Arnhems Hart 02-12-2019

Vanwege de AVG wet is het niet toegestaan om persoonlijke namen te vermelden in verslagen.

-Welkom-

Diverse nieuwe gezichten weer en we doen een voorstelronde.

Vorig verslag:
Duurzaamheid:
Niet in 2020 moet er een aanpak voor alle wijken er zijn maar in 2022.
Zorgteam:
Het zorgteam en ook de verantwoordelijke wethouder zijn gemaild over de slechte bereikbaarheid. Ook met nog steeds de wens dat ze een spreekuur houden in het centrum. Wethouder heeft geantwoord en komt er nog op terug.

Flitsparkeren:
Er is een gesprek geweest met de gemeente Arnhem over flitsparkeren. Dit zijn parkeerplaatsen waar men eventjes betaalt en kan parkeren om snel een winkel in te gaan. We hebben enorme twijfels over het handhaven daarvan en waren in begin ook enorm tegen dit plan.

Schouwen:
We hebben nu de Coehoorn gehad en zagen veel onduidelijkheden qua verkeer maar ook veiligheid. Onnodige bebordingen en geen duidelijke 30km structuur. Dinsdag en woensdag wordt de rest geschouwd. Van alle punten wordt een lijst gemaakt en op 6 januari a.s. besproken voor eventuele aanvullingen. Daarna gaat het naar de ambtenaren toe voor reactie e.d..

Blauwe Golven:
Er wordt hier en daar nog gezocht naar geld. Medio maart 2020 komt er een plan en tekeningen.

Kerst:
Op dinsdagavond 24 december organiseren we weer samen de PopUpKerk op het Audrey Hepburnplein. Elke Arnhemmer kan aanschuiven en mee eten. Medewerking is er ook o.a. van Panino Migusta, Anne & Max, De Spar, Focus, Hilvers en AH Rozet. Deze schenken voedsel dat gedeeld kan worden met elkaar. Ook Arnhemmers uit andere wijken komen met een pan of dergelijke dat gedeeld wordt. Dus wees ook welkom op deze mooie avond met muziek en activiteiten. Het is van 18.00 tot 22.00 uur.

Kerstactie:
Voor een kerstactie van onze zijde hebben we een bedrag van €375,- aangevraagd waarin we alle bewoners van de binnenstad mee bereiken. Echter tot op heden nog niets vernomen van TLO CSA hierover.

Wandelen:
We hebben nu een aantal keer gewandeld vanuit de binnenstad. Naast gezelligheid, cohesie heeft men ook meer contact met anderen is gebleken. Ook de laatste wandeling langs de projecten blijkt dat velen niet wisten wat er gebeurde in de binnenstad. In 2020 gaan we hier natuurlijk mee verder.

OC’s:
Afgelopen week is er een ronde geweest langs alle nieuwe oc’s in de binnenstad. Veel verzakkingen, ongelijkheden maar ook vaak niet toegankelijk voor miva’s. Er is toegezegd dat deze problemen aangepakt gaan worden op korte termijn. Per 5 januari a.s. moet men ook de vuilniszakken in de oc’s doen i.p.v. aan de weg zetten. Diftar gaat op 1 juli 2020 in.

Warenmarkt:
Het bestuur Arnhemse Markten heeft besloten om richting het winkelgebied te willen verhuizen. Ook willen ze dan de Turfstraat erbij aan de kant van wooncomplex &InArnhem. De wethouder weet echter nog van niets als we deze toevallig net spreken. Hij wil ook dat er eerst voldoende draagvlak is onder de marktlui, aangrenzende ondernemers en bewoners.

Knijpploeg:
Deze maand is het er niet vanwege sinterklaas. In januari 2020 wel mits het weer goed is. Sight heeft de kosten van €112,- vergoed aan ons v/d koffie e.d.

Arnhem6811:
N.a.v. het WOB verzoek hebben we een iets duidelijker inzicht gekregen op de uitgaven van Arnhem 6811. Er zijn zelfs enige bonnen bijgesloten en hierdoor blijkt dat Arnhem6811 en de gemeente toch geen correcte boekhouding voeren. Een verdwaalde bon is bij beiden niet in de boekhouding opgenomen en alhoewel Facebook BTW rekent is dit niet te zien in de boekhouding van de gemeente. En stuurt Arnhem6811 zelf facturen naar de gemeente zonder duidelijke bonnen. Ondanks dat er nog veel onzuivere koffie is kunnen we naar de voorzieningsrechter nu. Na stemming aan tafel gaan we hiermee naar de gemeenteraad.

Rondvraag;

Engels:
Het valt op dat er veel meer Engelse woorden komen in de binnenstad. Vaak bij een entree of bij een ondernemer. Arnhem kent veel Engelse toeristen en studenten dus dan is het wel goed om dit te doen. Maar voor niet Engelse mensen kan dit een belemmering zijn. Verzoeken om dergelijke constateringen door te geven aan ons.

Vroege vogels:
https://tvblik.nl/vroege-vogels-tv/arnhem

Volgende buurttafel op maandag 6 januari 2020 in Focus+Drinken om 13.00 uur.

©ArnhemsHart.nl
7 december 2019

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart