fbpx
Buurttafel verslagenDossier & Co

07-Team verslag Arnhems Hart d.d. 03-09-2018

Vanwege de AVG wet is het niet toegestaan om persoonlijke namen te vermelden in verslagen. Hierdoor zijn ze online wel aangepast met een *****

-Welkom-

Handhaving Arnhem en wijkagent: Beiden zijn helaas niet komen opdagen. We gaan weer kijken naar een andere datum. Wellicht moet dat dan op een andere dag.

Arnhem Centraal: We missen meerdere afvalbakken en de zgn. peukenzuilen. Probleem is dat de architect beslist over het gebied. We moeten nog in gesprek over de afzuiging m.b.t. de busterminal dus dat kan dan mooi meegenomen worden.

Wielerdag: De informatie omtrent hiervan was veel duidelijker dan bij de Inline-Skatedag. Dezelfde afsluiting op tracé Weerdjesstraat wordt mogelijk ook op koningsdag toegepast. Wederom rijst de vraag of een groot evenement zoals Inline-Skaten wel in het centrum moest plaats vinden. Evenementen zijn goed voor de economie en Arnhem maar of men dan alles een week moet afsluiten met een mogelijke derving van inkomsten voor het bedrijfsleven in betreffende gebied?

De Markt: ***** heeft een gesprek gehad met ***** en ***** inzake het afslepen en verplaatsen naast de Rechtbank tijdens de vrijdagmarkt. Volgens hun mocht het na aanwijzing van een marktmeester. Deze waren indertijd ingehuurd en officieel geen BOA. Volgens onze inlichtingen mag alleen een  BOA en Politie opdracht geven om af te slepen. De beide heren houden vol dat het wel mocht. Nu worden ze al een aantal maanden verplaatst en zijn de kosten voor de gemeente Arnhem. Er zijn intussen 14 auto’s afgesleept die daarvoor de afsleep kosten moesten betalen (€295,- per auto). En er zijn tot week 33 80 auto’s verplaatst. (€80,- per auto excl. Btw.) In het gesprek met de wethouder zal dit nogmaals aangekaart worden. Of afslepen of verplaatsen maar niet met twee maten meten.

Binnenkort wordt er naar de omgeving een informatiebrief gedaan dat er straks wel weer afgesleept zal worden. Eerst komen er borden/hekken elke donderdag die wijzen op het niet parkeren. Waarschuwingen worden dan nog 6 weken gedaan en de auto’s worden dan nog steeds verplaatst.

Een beste onkostenpost in zijn geheel die bewoners weer mogen ophoesten.

Bolwerk/Oeverstraat vergroenen: Het lukt niet echt om de huidige opzichter van Portaal te pakken te krijgen. De ene komt en de andere gaat alweer. Maar we zetten gewoon door om in contact te treden. We krijgen een WhatsApp nummer om het via dat te proberen.

Weerdjesstraat tracé: Er is nu een lachebek geplaatst die lacht of boos kijkt als men gewoon of te hard rijd. Er zijn ook op twee plekken metingen verricht die nog verwerkt moeten worden. Lachebek blijft tot eind 20 september a.s. hangen. Bewoners willen graag weer de flitspaal terug maar het ministerie heeft dat geweigerd omdat er geen ongelukken gebeuren.

Mochten er geen vaste maatregelen komen tegen het racen dan gaan bewoners toch een actie plannen.

Knijpactie: Op zaterdag 15 september a.s. starten we hiermee. Vanaf Arnhem Centraal richting Stationskwartier, Coehoorn en Onderlangs. Start om 10.00 uur bij De Spar aan het Willemsplein 22. We eindigen rond 14.00 uur waar we gezamenlijk even een bakkie en broodje o.i.d. doen. Sight Landscaping ondersteunt ons met materiaal.

Omgevingswet & visie: We hebben deze afdeling gevraagd om met ons in gesprek te gaan om alles eens uit te leggen. De Visie wordt per mail opgestuurd en is ook online te lezen. ********** en ***** gaan hiermee aan de slag en ook in gesprek met de gemeente. https://arnhemshart.nl/dossier-co/documenten/de-omgevingswet-visie-arnhem-2018/2018

Privacybeleid: De verslagen van de buurttafels staan nu online. Echter zonder vermelding van persoonlijke namen. https://arnhemshart.nl/category/dossier-co/buurttafel-verslagen Ook ons nieuwe privacybeleid is gepubliceerd https://arnhemshart.nl/privacybeleid Dit was nodig vanwege de nieuwe AVG wet waarin personen beschermd worden inzake hun gegevens en inlog. Het privacybeleid kan op zijn tijd aangepast worden als het nodig is. Van elke wijziging blijft een kopie in ons dossier map staan.

Coehoorn Open: We sluiten aan bij dit overleg op 11 september a.s.. Een uitnodiging zal ons nog worden toegestuurd. ***** en ***** gaan hierheen.

Team Zorg & Team Leefomgeving: Team Zorg zou eigenlijk op zijn tijd aansluiten maar dat doen ze niet tot op heden. Team Leefomgeving zou vanaf de vorige keer eigenlijk elke maand aanwezig zijn. Dit wordt aangegeven bij hun.

Coehoorn: Er schijnt zwaar overlast te zijn van de ***** waar studenten van de HAN vaak voor geluidsoverlast zorgen op de balkons e.d. Aangrenzende bewoners kunnen hierdoor vaak niet meer slapen en zelfs niet in hun eigen slaapkamer. Praten met de eigenaar helpt niet meer en ook ziet men geen echt ingrijpen van de Politie als men meldingen maakt.

***** heeft zelfs via een WOB verzoek getracht om vergunningen te krijgen om te kijken of het gebouw aan de vergunningen voldoet. Alleen hij krijgt deze totaal niet, ***** kijkt dit na en zal ze dan naar ***** sturen. (*Er zijn twee vergunningen uit 2013 waarin transformatie naar studentenhuisvesting wordt aangevraagd. Deze is ook afgegeven. ***** heeft ze reeds ontvangen. Inmiddels is er contact geweest met de gemeente over dit probleem. ***** en ***** hebben de info hierover ontvangen en gaan daar mee verder richting de medebewoners van hun gebouw(en) en de desbetreffende ambtenaar) Wij als bewonersgroep hebben even een bemiddelende rol gespeeld richting de gemeente en bewoners aldaar. Verder is het aan hun om verdere actie te ondernemen.

Er wordt contact opgenomen met het transformatieteam in hoever men bepalingen oplegt aan vergunningen e.d. En wanneer gaat men een kantorencomplex transformeren tot appartementen en studentenhuisvesting.

Bewoners vragen zich af in hoever de buurt straks nog normaal blijft met het oog op de ontwikkelingen die gaande zijn en nog komen.

Coehoorn terrassen: Deze klachten zijn opgepakt en men ziet bij de zaken al goede aanpassingen. Ouderen en invaliden kunnen weer gewoon via de stoep passeren. Handhaving Arnhem houdt hier verder toezicht op.

 

De volgende buurttafel is op 1 oktober 2018.

O.v.b. speciale gasten: Parkeerbeheer/P1.

 

© https://ArnhemsHart.nl

7 september 2018

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart