fbpx

07-Buurttafel Arnhems Hart 02-12-2020

07-Buurttafel Arnhems Hart 02-12-2020

Corona-editie.

Blauwe Golven-Oude Kraan:
Op woensdag 16 december a.s. zal er een besluit genomen worden over de herinrichting. Er is tot op heden nog maar één motie ingediend waarbij de ontwerper een vergoeding kan krijgen voor zijn inspanningen en onkosten tot €10.000.
https://arnhemshart.nl/nieuws/blauwe-golven-iii/2020

Rijnkadecafé:
De online uitzending was goed georganiseerd en duidelijk opgezet. Het Waterschap Rijn-IJssel (WRIJ) gaat verder met het uitzetten van de berekeningen en aanvragen van benodigde vergunningen. Als alles rond is kan er in 2022 gestart worden met de Rijnkade. Een beknopte uitleg en documenten zijn hier nog te vinden:
https://arnhemshart.nl/nieuws/online-koffie-met-rijnkadecafe/2020

In kader van stadsverwarming zullen verhuurders, bewoners en de diverse Verenigingen van Eigenaren zelf (snel) actie moeten ondernemen. In het plan van WRIJ is daar geen rekening mee gehouden wel staan ze zeer open om het grondwerk hiervoor samen/gelijk te doen. Voor het vergroenen van woningen/appartementen aan de Rijnkade d.m.v. verticaal groen of geveltuinen kan men contact opnemen met ons (via: redactie@arnhemshart.nl). Dit kan dan gelijk met de nieuwe bestratingen meegenomen worden.

Stadstheater, Oostpool & Introdans:
Wordt het een samenwoon-variant of blijven Oostpool, Introdans en Stadstheater als een standalone-variant op hun eigen plek? Dat is de grote vraag waarbij het om behoorlijke bedragen gaat. Ondertussen moet de wethouder nog vele vragen steeds beantwoorden en worden de omwonenden nauwelijks erbij betrokken. Wel hebben we in een rondetafelgesprek ons woordje en onbegrip duidelijk kunnen maken. De grote vraag blijft ook wat de provincie exact zal bijdragen.
https://arnhemshart.nl/nieuws/samen-of-toch-apart-iii/2020

Coehoorn:
De eerste impressies zijn bekend gemaakt voor perceel Coehoornstraat 60. Best wel een mooie opzet zo te zien en aanwinst voor deze wijk. Men is nog bezig met gesprekken over wie de sociale huurwoningen zal verhuren. Medio januari 2021 zal men beginnen met het slopen van de oude school. Het Coehoornpark is terug bij de gemeente Arnhem maar blijkt in de nachtelijke uren een slaap- en drinkplaats te zijn voor sommige gasten.
https://arnhemshart.nl/nieuws/wat-wilt-u-kwijt-over-coehoorn-xii/2020

Nieuwe wijkagenten:
De twee nieuwe wijkagenten zijn super. Het was een leuke kennismakingsgesprek en ze staan enorm open om contact te maken en hebben met ons als binnenstadbewoners. Ze zijn direct te mailen en te benaderen voor zaken en vragen waar men maar mee zit. Daarnaast zijn ze zeer actief op hun eigen Instagram account. De verslagen van de buurttafels krijgen ze nu ook automatisch elke keer.
https://arnhemshart.nl/nieuws/wijkagenten-volop-bezig/2020

Racebaan-Rondweg:
Dankzij onze wijkagenten zijn de laatste tijd weer diverse snelheidsduivels gepakt en/of bekeurd. Ook het Teamverkeer NO is laatst in Arnhem geweest en heeft o.a. binnen twee uur 111 bekeuringen kunnen uitdelen op de bekende Voetiuslaan, dus er is zeker volop aandacht.

De belijning aan de Jansbuitensingel zal nog worden aangepakt en daar is ook al opdracht voor gegeven. Vanwege de verkeersdrukte zal dit in de nachtelijke uren gebeuren.

Vanuit de gemeente komt er een (extra) ambtenaar op het probleem racebaan te zitten. Helaas door corona kunnen we nog niet met een groep vergaderen hierover en online via internet heeft niet echt zin in deze.

Eenzaamheid:
Eerder was er een werkgroep “Arnhem tegen de eenzaamheid” actief. Helaas is deze ter ziele gegaan maar i.s.m. de CU wordt dit stokje weer opgepakt vanuit onze zijde. Wie mee wil praten over hoe we elkaar kunnen benaderen, versterken en ook sociaal actief kunnen krijgen mag altijd meepraten. Eenzaamheid is er niet alleen onder ouderen maar ook onder jongeren. Dus de doelgroep is best wel groot.

Buurthuis:
Na de eerste afwijzing hebben we wederom een nieuwe aanvraag ingediend. Deze hebben we binnen een week klaar moeten stomen omdat men dit niet goed gecommuniceerd heeft naar de Arnhemmers. Midden december is de uitslag te verwachten.

Wijziging PBD afval:
In het centrum word nog steeds PBD (Plastic, Blik en Drankkartons) in zakken opgehaald. Het was voor vele niet te doen om dit twee weken op te sparen omdat ze er geen ruimte voor hadden. Vanaf 1 december jl. gebeurt dit nu elke dinsdag. De zakken kunnen dan vanaf 06.00 uur elke dinsdag aan de weg worden gezet.

Menthenstraat:
We hebben een afwijzing ingediend ten aanzien van de plannen voor de Menthenstraat. De plannen zijn niet veilig/beter ten aanzien van mindervaliden, voetgangers en (brom)fietsers. Er komt nog een gesprek hierover waarbij ook het APCG bij betrokken is. Ook is de uitgang voor het parkeren nog niet bekend van Verto Arnhem.

Buurttafels:
Nog steeds afhankelijk wanneer de horeca weer open mag natuurlijk. Wel zijn we meer te vinden op straat en lopen ook geregeld een uitgebreid rondje door de binnenstad. Daarnaast zijn we te bereiken via redactie@arnhemshart.nl of 06-39872028 voor vragen en/of opmerkingen. Tevens delen we zeer veel via onze Facebook en website.

Knijpploeg:
We hebben dit jaar heel veel zwerfafval opgeruimd in de gehele postcodegebied 6811. Elke maand wordt er met een mooie gezellige groep bewoners stukken uit de binnenstad opgeruimd van zwerfafval. Naast een schone buurt is er ook onder elkaar altijd veel lol en komen er ook goede ideeën voorbij. Vanuit dit initiatief zijn nu ook vele bewoners één of meerdere momenten zelf bezig in hun straat of tijdens een wandeling. Deze kunnen via ons een mooie veiligheidshesje krijgen met ArnhemsHart.nl erop, voor wie dat nog niet heeft.

Langs deze weg willen we alle knijpers van 2020 enorm bedanken voor hun hele goede inzet!

Kerst 2020:
Natuurlijk doen we weer wat geks dit jaar. Onze sponsoren willen weer dolgraag meewerken en verlenen hun medewerking belangeloos. Maar we wilden ook nog wat anders, raars en wel moois en dat hangt nog af van een subsidieaanvraag. Dus waar bellen we dit jaar aan?

©ArnhemsHart.nl
2 december 2020

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart