fbpx
Buurttafel verslagenDossier & Co

06-Buurttafel Arnhems Hart 03-09-2021

06-Buurttafel Arnhems Hart 03-09-2021

Corona editie

Buurttafels:
Op maandag 6 september a.s. is er weer een inloop buurttafel bij Focus Eten & Drinken. Van 13.00 tot 14.30 uur kan men vrij inlopen voor vragen, opmerkingen of gewoon. De wijkagent is er om in gesprek te gaan en zal +/- het eerste uur erbij zijn.

Vanuit de eerdere buurttafel zijn de binnengekomen meldingen/opmerkingen gedeeld met onze gesprekspartners en zal er actie ondernomen worden.

Inloop wijkagenten:
Elke woensdagmiddag hebben de wijkagenten een inloop spreekuur aan de Ruiterstraat 10 (RIBW) van 15.00 tot 16.30 uur. Men kan hier gewoon terecht voor allerlei zaken aangaande veiligheid, overlast, klachten of gewoon even kennismaken.

Racebaan aka Rondweg:
Op het Eusebiusplein en Eusebiusbuitensingel hebben de afgelopen weken de bekende Google kastjes gehangen. Deze meten de snelheid en het aantal voertuigen wat er langs komt. De gegevens worden verwerkt in de aanvraag voor de twee flitspalen. Een uitdraai daarvan krijgen wij ook van de gemeente en zal gedeeld worden. Ondanks dat we ons mateloos ergeren aan de (knallende) racers de afgelopen weken zijn dan deze gegevens wel weer in ons voordeel, omdat we daarmee de noodzaak van maatregelen kunnen aantonen.

Bij het Eusebiusplein stond een maand het Smiley apparaat en als we eens uurtje gingen kijken schrokken we enorm van de snelheden. Waar men 50km/u mag zijn vele uitschieters van 80 tot 110 km/u blijkbaar normaal. Inmiddels hebben we de politie weer gevraagd om daar te laseren.

Het concept-rapport van de VVN (Veilig Verkeer Nederland) is binnen en besproken met de werkgroep en diverse gesprekspartners. Hierop zal er een vervolggesprek komen met VVN (7 sept a.s.) om het concept naar een definitieve versie te maken voor de gemeente. VVN komt daarna nog met een geheel rapportage inzake de verkeersstroming en overlast.

We gaan er vanuit dat er in 2021 eigenlijk niets zal gebeuren als we het hebben over de rondweg en verkeersoverlast. De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en dat is dan wel een pluspunt om het onder de aandacht te brengen bij de politieke partijen. Daarnaast blijven we steeds in gesprek met de gemeente en hopen er op dat i.i.g. dit jaar de flitspalen er nog komen. En zijn we zeer afhankelijk van de controles die de politie doet.

Rijnkade:
De evaluatie jl. was geweldig. Nadat de Rijnkade afvaardiging hun bevindingen had gedeeld gaf ook de gemeente, havenmeester en wijkagenten aan zeer tevreden te zijn met de afsluiting op de onderkade. Men is dan er ook voor om dit verkeersbesluit door te laten gaan. Er wordt nog wel overlegd hoe omwonenden/ondernemers (vergunninghouders) straks toch op de onderkade kunnen parkeren. Wel werd alsnog aangegeven om meer te handhaven voor de horeca (bovenkade) waar scooters en voertuigen nog steeds (te hard) rijden.
https://arnhemshart.nl/nieuws/evaluatie-van-een-succes-op-de-rijnkade/2021

Verkeersschouw:
Er is een schouw gehouden met de afdeling mobiliteit om diverse problemen in kaart te brengen en naar een oplossing te kijken. Dit gaat o.a. over Langstraat, de oversteken/kruispunten tracé Weerdjesstraat, Rozet/Kleine Oord, Coehoorn, Arnhem Centraal et cetera. Vaak is de bebording niet duidelijk (geplaatst) of de belijning op de weg. De opmerkingen worden verder uitgewerkt.

Vergroenen:
Om samen met de gemeente op te trekken in meer vergroenen kijken we natuurlijk naar plekken waar dat mogelijk is. Maar ook inwoners die gezamenlijk meepraten in het aankomende overleg met de gemeente. Men kan dan denken in de vorm van geveltuinen, (buurt)plantsoenen of een buurttuin., De komende maanden worden een aantal plekken meer vergroend dankzij onze bemiddeling. Ideeën en aanmelding kan via: redactie@arnhemshart.nl of in de buurttafel.

Binnenkort gaan we weer op pad om te kijken wie kans maakt op de “Binnenstadtuin 2021”. Vorig jaar viel de prijs in de Betuwestraat.
https://arnhemshart.nl/nieuws/binnenstadtuin-2020/2020

Gemeenteraadsverkiezingen:
In aanloop naar de verkiezingen in 2022 zal er een manifest worden gemaakt met de belangrijkste aandachtspunten die ons in de afgelopen vier jaar zijn opgevallen. Graag zien we dat de nieuwe raadsleden hiermee aan de slag gaat. Heb jij nog op- en aanmerkingen laat het ons vooral weten. Via: redactie@arnhemshart.nl

Eusebiuskerk:
Momenteel is men nog volop druk in en buiten de Eusebiuskerk. Er is een invalidentoilet gemaakt en de zuidelijke ingang is gereed. Tevens verhuist de VVV naar de Eusebiuskerk waar ze nu al een kleine informatieplek voor de toeristen. hebben De naam VVV gaat veranderen in CityStore Arnhem en er is op woensdag 15 september a.s. een avond voor de inwoners.
https://arnhemshart.nl/agenda/de-vvv-verhuist

World Cleanup Day:
Zaterdag 18 september a.s. is er weer de jaarlijkse World Cleanup Day. Wereldwijd gaat men dan in groepen zwerfafval opruimen. Ook in onze binnenstad doen we hier weer aan mee, vorig jaar haalden we met vijftien vrijwilligers ruim 250kg aan zwerfafval op. We starten vanaf Panino Mi Gusta aan de Broerenstraat 29A alwaar we op het eind afsluiten met een hapje en drankje. Panino Mi Gusta is wederom de sponsor en wil graag op deze manier de vrijwilligers bedanken voor hun zeer goede inzet die dag en het afgelopen jaar.

We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 12.30 uur. Aanmelden kan via: redactie@arnhemshart.nl

Zien we je a.s. maandagmiddag in Focus? Loop gerust binnen tussen 13 en 14.30 uur.

©ArnhemsHart.nl
3 september 2021.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart