fbpx

05-Buurttafel Arnhems Hart 07-06-2022

05-Buurttafel Arnhems Hart 07-06-2022

Welkom

Vorig verslag van maandag 2 mei 2022 is goedgekeurd.

Kascommissie:
De kasboeken 2020 en 2021 zijn gecontroleerd op 6 mei 2022. De beide kascommissieleden hebben verklaard dat deze correct zijn. Voor de vergadering kon men deze inzien. We danken de commissieleden voor hun inzet.

Racebaan:
We gaan proberen de nieuwe wethouder mobiliteit uit te nodigen voor de a.s. buurttafel in juli.

Arnhem6811/Arnhems Hart:
Er is vanuit Arnhem6811 tot op heden niets meer vernomen over een convenantgesprek laat onze bemiddelaar weten aan tafel.

AKU-fontein:
In een raadsbrief staat dat de huidige fietsenstalling blijft waar deze nu gerealiseerd is. Iets wat nog steeds een doorn in het oog is en hierdoor men een mooi groot stuk niet kan vergroenen. We hopen dat de gemeenteraad hier wel zijn oordeel over zal vellen in de komende tijd. Tevens staat er niet in hoe men de trappen naast Stan & Co alsmede de grindtegels toegankelijk zal maken. En waar gaat de openbare toiletvoorziening heen?
https://arnhemshart.nl/nieuws/aku-fontein-the-update/2022

Glasbak, kledingbak en GFT-zuilen:
Glasbak Coehoorn: T.h.v. Onderlangs nr. 5 (voor ArtEZ) is nu een glasbak geplaatst. Deze moest verdwijnen uit de K. Coehoornstraat vanwege de geplande nieuwbouw. Niet de meest ideale plek ten aanzien van de afstand en route naar het winkelcentrum..

Gft-zuilen: We hebben jl. met APCG een andere zuil bekeken. De inworphoogte (+/- 1.12 meter) is echt stukken lager en ook makkelijk te bereiken. Er is geen klep meer maar de deksel gaat omhoog en kan men de GFT in een ronde opening deponeren. We proberen een testmaand voor elkaar te krijgen met de leverancier op een locatie (geen binnenstad) waar veel mensen met een beperking wonen. Wanneer de test positief is zal er eerst een aanbesteding komen en kan het helaas nog een jaar duren.

2Switch kledingbak: Deze is verplaatst naast de GFT-zuil in de Rodenburgstraat (pp de Trans). Beter dan waar hij eerst stond maar vanwege de verkeersveiligheid niet echt de juiste plek.

Koningsfeest:
De enquête werd nog wel veel ingevuld. In 2019 werd deze 592x ingevuld en voor editie 2022 371x. De uitkomst komt online met buurtverslag en gaat naar het college, gemeenteraad en betrokken ambtenaren vergunningen.
https://arnhemshart.nl/dossier-co/enquetes/enquete-koningsfeest-arnhem-2022/2022

Bartokpark:
Er is een bijeenkomst geweest om de voortgang te bespreken. Men heeft veel zorgen bij de zwervers, slapers en (drugs)gebruikers die het park al jaren aantrekt. Maar ook Theater a/d Rijn heeft zorgen over laden/lossen voor/na de voorstellingen. Dit gaat gepaard met natuurlijk geluidsoverlast en vooral na een voorstelling in de nachtelijke uren.
https://arnhemshart.nl/nieuws/bartokpark-gaat-volgende-fase-van-ontwikkelingen-in/2022

Hulpverleningsdag 2023:
Een grote wens was altijd al om inwoners meer informatie te geven over diverse zaken ten aanzien van de hulpdiensten. Te denken valt aan phising/oplichting, veiligheid, EHBO, reanimatie, brandgevaar et cetera. Dit zou mooi in één dag kunnen met de diverse hulpdiensten samen en de kinderpolitiedag waarbij de Amerikaanse wagens aanwezig zijn. We gaan met diverse partijen proberen dit rond te krijgen voor 2023.

Zwerfafval:
We zien toch steeds wel dezelfde inwoners, alleen of in een groepje, bezig om de binnenstad schoon te maken. Tot op heden heeft men in 2022 ongeveer 1400kg aan zwerfafval opgehaald.

Er gaat een brief naar de (horeca)ondernemers om ze nogmaals te wijzen op het schoonhouden van hun omgeving/terrassen. Officieel behoord men dit te doen maar we zien dat het te weinig gedaan wordt of dat men de rotzooi gewoon de straat opveegt.

Airborne 2022:
In de laatste editie werd er €400,-, door de gemeente, gegeven per initiatief om het in de buurt te herdenken en een eigen invulling aan te geven. Indertijd werd er gezongen, gegeten, herdacht en kwamen er diverse verhalen over de oorlog tijdens een bijeenkomst in de Buurttuin Rodenburgstraat. Iemand idee hoe we het dit jaar gaan vieren en het invullen? Tijdens de buurttafel komen diverse ideetjes die meegenomen/uitgewerkt zullen worden.

Rijnkade:
Waterschap/gemeente zijn bezig met aanvragen van vergunningen ten aanzien van verleggen kabels/leidingen. Aanbesteding loopt tussen aantal partijen. Inzake verkeersbesluit en mogelijk drankverbod tot/met ArtEZ is er tot op heden nog niets bekend verder. We gaan weer informeren.

Coehoorn:
De bouwkosten zijn hoog momenteel vanwege de oorlog. Voor plot 1 (CPO) is er een kans dat deze nog dit jaar starten, plot 2 (school) wordt wel een twijfelgeval. Wanneer deze het financieel niet voor elkaar zou krijgen dan bestaat de kans dat men de grond weer verkoopt aan een andere partij. Vergunningen zijn nog niet aangevraagd/verleend.

Hotel Old Dutch heeft de verleende vergunning gekregen om te transformeren naar 9 appartementen. De rest van de verbouw plannen in de buurt van plot 1/2/3 zijn stil gelegd in afwachting o.a. van het nieuwe college. De vraag is ook of men bv op de hoek Bergstraat/K. Coehoornstraat hoogbouw wil hebben. Dit laatste is wel het plan van de huidige eigenaar. Kavel in de Vijfzinnenstraat is ook nog onbekend wat hier gebouwd zal gaan worden.

(Update: Bergstraat 280 (Montevia) is jl. verkocht aan SS&H die er volledig studenten wil gaan huisvesten. Aanwonenden zijn bang voor nog meer (geluids)overlast en verloedering dan tot op heden.) https://www.sshn.nl/ik-zoek-een-kamer/complexinformatie/woning/steenstraat

Kerstviering:
Medio sept/okt a.s. zal er met de aangrenzende horeca en supermarkten overlegd worden hoe we kerstavond gaan inluiden onder/bij de kerstboom op het Audrey Hepburnplein. Vanuit de inwoners komen leuke ideetjes op tafel.

Transformaties:
> MediaMarkt: Eerste verdieping wordt casco opgeleverd voor eerst kantoren (mogelijk appartementen) met een binnentuin. Oplevering aug a.s..: https://arnhemshart.nl/dossier-co/bedrijven/mediamarkt-arnhem-velperplein-13-besluit-ogog-verlening/2022
> Jansbinnensingel 24: Van kantoor naar drie appartementen; https://arnhemshart.nl/dossier-co/woningen/jansbinnensingel-24-besluit-omgevingsvergunning/2022
> Jansstraat 12: Realiseren van drie appartementen: https://arnhemshart.nl/dossier-co/woningen/jansstraat-12-besluit-omgevingsvergunning/2022
>Velperbuitensingel 6: Realiseren van appartementen: https://arnhemshart.nl/dossier-co/woningen/velperbuitensingel-6-aanvraag-omgevingsvergunning-3/2022
> Bakkerstraat 58: Realiseren van appartementen boven Rusticana: https://arnhemshart.nl/dossier-co/woningen/restaurant-la-rusticana-bakkerstraat-58-aanvraag-omgevingsvergunning-2/2022
> Eusebiusbuitensingel 15: realiseren van 15 zorgunits: https://arnhemshart.nl/dossier-co/woningen/eusebiusbuitensingel-15-aanvraag-omgevingsvergunning-zorgunits/2022
>Jansstraat 8b: realiseren van appartement boven winkel: https://arnhemshart.nl/dossier-co/woningen/jansstraat-8b-besluit-omgevingsvergunning-2/2022

Rondvraag:
Arnhem Centraal: Er wordt aangegeven dat de draaideur al heel lang niet werkt. Verloedering en vernielingen ziet men toenemen. Maar ook ten aanzien van het gehele stationsgebied en nog steeds staan er geregeld veel (brom)fietsen. We gaan dit ter sprake brengen bij Arnhem Centraal.
Graffiti: Overal ziet men dit steeds meer in de binnenstad. Wanneer het gebouwen betreft van particulieren dan doet de gemeente hier niets mee. Soms kunnen deze het regelen via hun eigen verzekering om schoon te laten maken. De gemeente heeft voor haar eigen spullen/gebouwen het bedrijf Gevelmeesters rond rijden.
Handhaving/politie: Deze zien we steeds minder in de wijk. Er zijn te weinig handhavers maar in het nieuwe coalitieakkoord heeft men wel vragen gesteld over wat tien nieuwe handhavers erbij zou kosten. Een upgrade van het loon zou kunnen helpen om meer handhavers aan te trekken, nu verdienen ze beter in de andere gemeenten dan Arnhem. Doordat de afvalcoaches zijn weggevallen (nu aantal toezichthouders) ziet men steeds meer verloedering in de binnenstad.

Volgende buurttafel op maandag 4 juli a.s. om 13.00 uur bij Focus Eten&Drinken.

©ArnhemsHart.nl
13 juni 2022.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart