fbpx
Buurttafel verslagenDossier & Co

03-Team verslag Arnhems Hart d.d. 07-05-2018

Vanwege de AVG wet is het niet toegestaan om persoonlijke namen te vermelden in verslagen. Hierdoor zijn ze online wel aangepast met een *****

We zijn zeer verheugd dat er 3 bewoners van Coehoorn aanschoven om kennis te maken met Arnhems Hart en ook hun meningen te geven over de binnenstad.

Na een uitleg waar Arnhems Hart voor staat en wat we allemaal (gaan) doen kwam er naderhand veel op tafel.

 

*We hebben het over de oc’s die nog moeten komen in de binnenstad. Coehoorn heeft deze een lange tijd. Opgemerkt wordt dat aan de hoek Betuwestraat elke vrij- en maandag al vol zitten. >Melding aan gemeente (gedaan)

*We gaan kijken in hoever er fijnstof e.d. vanaf de bussenstandplaats CS naar buiten gaat en/of deze afgezogen en gefilterd wordt. >NS/Breng/Connexion afspraak maken

*Er wordt aangegeven om bij de Betuwestraat e.d. graag meer te vergroenen en dan geen bakken. >Afspraak maken met wijkbeheer.

*Men heeft zorgen over de Corton stalen bakken en ook de aanwending daarvan bij projecten door de gemeente. Onderstaand is verzonden naar de gemeente:

 

Als we kijken naar Google en zoeken naar Cortonstaal en milieu dan erkennen we de zorgen die in de buurttafel zijn geuit.

 “Er kleven wel wat nadelen aan Cortenstaal die de duurzaamheid niet ten goede komen:

  • de oxidehuid is wel dichter dan bij normaal staal maar uiteindelijk niet stabiel, het materiaal komt langzaam maar zeker in het milieu terecht;
  • hierbij komen naast ijzer ook koper, chroom, nikkel en fosfor in het milieu;
  • het materiaal is nauwelijks recyclebaar;

1-In hoever is dit de gemeente Arnhem bekend en gaat zij gewoon verder met het toepassen van cortenstaal ook al heeft dit op ons milieu effect?

2-Heeft de gemeente alvorens de plaatsingen, zich voldoende ingelicht door de leveranciers en hun eigen milieuafdeling?

 

*Bewoners merken op dat de snelheid aan het tracé Weerdjesstraat veelal hoger is dan de toegestane 50km p/u. Inmiddels is bekend dat de flitspaal daar niet meer terug komt. Wel gaat de gemeente op twee plekken afzonderlijk de snelheid meten van voertuigen. We horen nog wanneer.

 

*Er is nog niets bekend over de Blauwe Golven, dit zal waarschijnlijk na de raadsformatie komen. Ook is het bekend dat er wat gesloopt wordt en ook het parkje in gedrang is.

 

*Aangehaald wordt dat men eigenlijk het buurtkrantje mist. Probleem is eigenlijk het schrijfwerk en tevens voor ons het budget. Ook wij zien graag elke twee maanden iets dergelijks weer terug. >We gaan dit onderzoeken.

 

*Budget voor de eerste EHBO cursus is toegezegd.

*Reling langs de Sint Jansbeek is vaak vol met vastgeketende fietsen >Gemeente Arnhem

 

Volgende buurttafel is op 4 juni a.s. in ’t Weerd. Hierbij zijn speciaal de wijkcoaches aanwezig om vragen e.d. van bewoners te beantwoorden. Dit kan zijn van een zorgaanvraag tot iets in de wijk tot aan hulp bij bv. Formulieren. Opzet is dat de wijkcoaches geregeld een vaste plek in de binnenstad hebben en men niet meer naar de Lommerd hoeft te gaan.

 

Tot ziens op 4 juni a.s. om 13.00 uur in ’t Weerd.

 

©www.ArnhemsHart.nl

10 mei 2018.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart