fbpx
Buurttafel verslagenDossier & Co

02-Team verslag Arnhems Hart d.d. 05-03-2018

 

02-Team verslag Arnhems Hart d.d. 05-03-2018

Vanwege de AVG wet is het niet toegestaan om persoonlijke namen te vermelden in verslagen. Hierdoor zijn ze online wel aangepast met een *****

 

Eenzaamheid: ***** laat de beknopte brief van “Arnhem tegen Eenzaamheid” rond gaan om te lezen. Hierin staan de aandachtspunten van de eerste bijeenkomst in Rozet. Arnhems Hart gaat verder in dit overleg omdat er in de binnenstad ook veel eenzaamheid is. Daarnaast sluit het goed aan bij onze doelstelling om bewoners te activeren en mee te krijgen met bv activiteiten. ***** en ***** gaan naar het tweede overleg toe.

Lauwersgracht: De kapvergunning voor Lauwersgracht is aangevraagd. (En ook al verleend) Er worden een aantal bomen gekapt die het mogelijk maken dat de anderen beter en groter worden. Ook beschadigde bomen worden hiermee gekapt. Daarna worden op boomplantdag weer goede bomen en rhododendrons erbij geplant door een school. Het eilandje zal worden schoongemaakt en hierdoor beter de planten kunnen groeien. ***** heeft aangegeven dat er rekening gehouden moet worden met het broedseizoen.

Budget: De brief voor budgetaanvraag is bijna klaar. We gaan voor 2018 een bedrag van €5000,- aanvragen. Dit is incl. de EHBO cursus.

EHBO: Als we een bewonersgroep waren voor geheel Arnhem dan hadden we  zeker ruim 100 bewoners op cursus kunnen hebben, zoveel aanmeldingen waren er. Echter na filtering v/d binnenstad hebben we direct de 10 al dik gehaald. Zodra het budget is toegewezen kunnen we daar ook mee verder. Het is nog even kijken naar wanneer en vooral waar.

Blauwe Golven: De presentatie van ***** over de Blauwe Golven was zeer verhelderend en goed duidelijk. Ook is die avond gebleken dat er gesjoemeld is met brieven van de Soleilflat waarin gemeld werd dat alle bewoners tegen de huidige Blauwe Golven zijn. Vele bewoners zijn niet eens benaderd. Na de verkiezingen zal het college weer met Peter om de tafel moeten. Met het verleggen van de lus zal gewoon gestart worden.

Activerend werk: Er is  onlangs een gesprek geweest met Buurtgroen Spyker. Deze willen op commerciële vlak verder en dat lukt ze nog niet echt. Samen gaan we in gesprek met ’t Broek Omhoog om verder te puzzelen en te bekijken of er in de toekomst een samenwerking mogelijk is. Gesprek is op 21 maart a.s.

Verkeerssituaties: ***** en ***** hebben een afspraak met de verkeersafdeling. Ze gaan dan in een schouw de diverse situaties aankaarten en hopen op verbeteringen. *De schouw is geweest en de onderstaande situaties worden bekeken:

Kruispunt Walburgstraat / Beekstraat

De fietsers komende vanuit het Airborneplein krijgen vaak geen voorrang van het autoverkeer komende vanaf de Airborneplein.

Zebra ter hoogte van Eusebiuskerk/Markt

Paal met bord zebra aangereden.

Zebra wordt erg breed gebruikt door voetgangers op met name de vrijdag.

Zichtbaarheid strepen niet al te best.

Voorsorteren Oranjewachtstraat richting Westervoort en centrum.

Is het mogelijk eerder voorsorteerpijlen te plaatsen?

Kruispunt uitrit Parkeergarage Provinciehuis. Oranjewachtstraat / Prinsenhof

Er wordt nog veel tegen het verkeer in rechtdoor richting de Weerdjes gereden.

Verkeersregeling AH026 Weerdjesstraat / Vossenstraat

Voetgangers moeten soms meerdere cycli wachten op groen. Verkeer komende vanaf de Weerdjesstraat rechtsaf komen groen van voetgangers tegen.

Filevorming op richting 11

Uitgang bewoners bij Rozetgarage

Het komt herhaaldelijk voor dat de bewoners hun hek niet uit kunnen vanwege het wachtende verkeer voor de Rozetgarage.

Problemen met de verbinding Rozetgarage met parkeerplaats

Besluit nemen wat te doen. Afsluiten of niet. Nu bloembakken opgeschoven. Geeft gevaarlijke situatie met auto’s vanuit parkeerplaats.

Bord voetgangersgebied Rodenburgstraat/Rijnkade

Ondanks het bord blijven voertuigen toch door dit gedeelte rijden. Tevens zijn er restaurants en geen winkels.

Geveltuinen: Deze actie is van start gegaan met ook een mooi artikel in de Arnhemse Koerier. Tijdens de buurttafel kwam een bewoner vragen om info en of haar geveltuin ook groter kon.

Volgende overleg op maandag 2 april van 13.00 tot 14.30 uur in ’t Weerd tijdens Buurttafel.

Arnhem, 12 maart 2018.

© ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart