fbpx
Buurttafel verslagenDossier & Co

02-Buurttafel Arnhems Hart 17-03-2021

02-Buurttafel Arnhems Hart 17-03-2021

Corona-editie.

Warenmarkt:
De gesprekken over de verplaatsing van de warenmarkt liggen eigenlijk stil. De wethouder geeft aan dat de gesprekken over een mogelijke verplaatsing pas eind 2022 verder zullen gaan. Inwoners van de binnenstad zijn nog steeds tegen de verplaatsing naar de binnenstad en opgelucht dat het nog langer duurt.

Bestuurskwartier:
Er is een start gemaakt om de sloop van Prinsenhof A en de zijkant van het Gelders Archief eind 2021 te laten beginnen. Een vergunning om de aanwezige vleermuizen te verstoren is aangevraagd. Om de vleermuizen op te vangen zijn bij de verbouw/nieuwbouw van het provinciehuis nieuwe nestkasten opgehangen. Na de sloop zal de rechtbank uitbreiden en bekijkt men of ook of het politiebureau hiernaast kan komen. Verder zullen er woningen verrijzen en in de eerste planningen staat dat men vooral enorm inzet op duurzaam en vergroenen/verkoelen.
https://arnhemshart.nl/dossier-co/restant/provincie-gelderland-locatie-markt-1-en-prinsenhof-3-wet-natuurbescherming-2x/2021 en https://arnhemshart.nl/dossier-co/raadsvoorstellen/ruimtelijke-randvoorwaarden-bestuurskwartier-2021/2021

Rondweg:
Het eerste zonnetje was er en gelijk was ook de racebaan weer geopend. Op de sociale media en ook bij ons werd stevig geklaagd en konden inwoners weer niet genieten van de zon en gingen maar binnen zitten met de ramen en deuren dicht. Begin maart jl. kwam het smileybord weer op de Eusebiusbuitensingel maar dat bracht niet echt de zon terug. Onderhand zijn we weer een jaar verder en zijn er toezeggingen dat de gemeente met het CVOM gaat kijken naar flitspalen op de Weerdjesstraat en bij de Willemstunnel. Als wij het bekijken dan mogen er wel vijf tot zes flitspalen komen op de rondweg. De politie blijft controles uitvoeren wanneer het kan maar heeft momenteel veel meerwerk vanwege de avondklok en coronamaatregelen. N.a.v. onze brief naar de raad zijn vragen gesteld door Arnhem Centraal en zegde de wethouder toe dat de gesprekken meer participatie krijgen, we wachten nog even af. Momenteel zijn er vragen uitgezet naar derden door de gemeente: “De politie is bezig met een ongevallen en snelheidsanalyse op de centrumring. Een leverancier heb ik vragen gesteld over de haalbaarheid van de trajectcontrole. Het CVOM heb ik gevraagd hoe dit aan te pakken is met snelheidscamera’s terwijl wij niet voldoen aan hun criteria. Onze geluidsexperts heb ik gevraagd hoe het zit met geluidsoverlast. Kosten en mogelijkheden van een verkeerscamera in de Willemstunnel opgevraagd. Mogelijkheden worden bekeken m.b.t. verlichting tunnel. Mogelijk snelheidsadvies tunnel 40Kmh.”

In overleg met de wijkagenten is aan team verkeershandhaving gevraagd om bij zonnige dagen extra te controleren waarbij ook geluidsmetingen eventueel ingezet kunnen worden. Vanaf april a.s. zal het smileybord op de Weerdjesstraat komen te staan voor een maand.

Onze vaste gespreksman van de gemeente gaat zijn post verlaten vanwege pensioen en er komt in april a.s. een nieuwe. Er zal een plan verder uitgewerkt worden waarbij wellicht ook de gemeenteraad bij betrokken zal worden als het gaat om budget.

Langstraat:
Ondanks dat er minder verkeer is gaan er dagelijks nog vele voertuigen illegaal door de Langstraat bij de Reinbouw woningen. Een aantal opties zijn en worden er besproken w.o. een heg zodat de straat versmald lijkt.

Coehoorn:
De sloop van het oude schoolgebouw De Rank (plot 1) is begonnen en alles is dan omheind en wordt met camera’s bewaakt. Eerst zal het asbest verwijderd worden en ijzerwerk. De besluitvorming bestemmingsplan Coehoorn-Oost is laatst besproken en ook gepubliceerd: https://wp.me/p7UMtq-431 Vanaf 15 maart jl. is men begonnen om het gebouw geheel af te breken.

Weerdjesstraat 70:
Het advocatenkantoor is verkocht vorig jaar aan een ontwikkelaar/investeerder. Inmiddels is het pand leeg en zal later getransformeerd worden naar woningen. Er gaan geruchten dat hier begeleid wonen zal komen maar dat is tot op heden nog niet bevestigd.

De Markt:
De plantsoenen om De Markt liggen er al een hele lange tijd troosteloos bij. Medio mei/juni a.s. gaan we met de gemeente en aanwonenden kijken wat er allemaal nog goed is en groeit en een plan van aanpak maken. Momenteel is het meer een hondenpoepbak dan een groen plantenbak.

Schone Binnenstad:
Er staan heel veel fietsen die een wrak zijn en/of geen eigenaar meer hebben. In kader van “Schone Binnenstad” gaan we hiermee aan de slag om i.i.g. de vele fietsen opgeruimd te krijgen. Doordat Handhaving ook veel tijd kwijt is met het controleren op coronamaatregelen is dit blijven liggen. We gaan in gesprek met Handhaving om te kijken hoe we dit iets versneld opgeruimd kunnen krijgen.

Rijnkade:
De planning is dat er medio april a.s. er weer een onlinebijeenkomst gehouden zal worden. De afgelopen maanden is veel online besproken in het Rijnkadeberaad.

Scanauto:
In de wijken CSA (Centrum, Spijkerkwartier en Broek) zal er een scanauto komen. De gemeente verwacht een meeropbrengst van €900.000 die ze nu mis loopt. De opzet was om deze al in mei a.s. te laten rijden maar vanwege moties zal dit niet gehaald worden. https://arnhemshart.nl/nieuws/scanauto-kan-er-bijna-komen/2021

Enquête:
We zijn bezig met diverse gesprekspartners om meer te gaan vergroenen in de binnenstad. Zo wordt het naast groen en fleurig ook koeler op vele plekken. Immers waar een boom staat kan men in de schaduw vertoeven. Vanuit dit netwerk is er een online enquête die we graag door veel binnenstadbewoners zien ingevuld worden. >> https://forms.gle/jeAPUBw2WyLeZXAH6

Knijpploeg:
Op woensdag 7 april a.s. is er weer onze maandelijkse knijpochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Opgeven kan via redactie@arnhemshart.nl We zorgen dan voor voldoende materialen.

Koffietafeltje:
Ondanks dat er geen buurttafels gehouden kunnen worden hebben we al wel twee koffietafeltjes in de buitenlucht gehouden die leuk bezocht werden. Op afstand met elkaar praten, kennis maken maar ook input geven is de inhoud steeds geweest. Wie in ons bewoners mailbestand staat zal hier op zijn tijd een uitnodiging voor krijgen.

©Arnhemshart.nl
17 maart 2021

Een gedachte over “02-Buurttafel Arnhems Hart 17-03-2021

  • Miriam de kruiff

    Goedemorgen, Ik lees dat er in het gebouw van de advocaten misschien begeleid wonen komt we hebben in onze straat al aardig wat ik wil hier graag bij betrokken worden en op de hoogte gehouden worden Miriam dektuiff

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart