fbpx
Buurttafel verslagenDossier & Co

01-Team verslag Arnhems Hart d.d. 19/12/2017

01-Team verslag Arnhems Hart d.d. 19/12/2017

 

Vanwege de AVG wet is het niet toegestaan om persoonlijke namen te vermelden in verslagen. Hierdoor zijn ze online wel aangepast met een een *****

-Welkom-

De Markt: Samen met het APCG (Arnhemse Platform chronisch zieken en gehandicapten) hebben we de laatste tijd de markt bekeken en bij de politiek ter aandacht gebracht. Vanwege de ongelijke keien is het voor ouderen, rolstoelers en andere hulpmiddelen niet echt een toegankelijke plein te noemen. De gemeente heeft laten weten alleen de verzakkingen te gaan aanpakken bij de klinkers en een te hoge kei te gaan afslijpen. In onze ogen niet voldoende en dat vraagt om meer aandacht. We hebben samen nu een brief gestuurd naar wethouder ***** om meer actie. Doet ze er niets op uit dan gaan we de gemeenteraad toespreken.

Rijnkade: We zitten in het overleg met bewoners en ondernemers ten aanzien van de nieuwe muur die daar komt. De oude is aan vervanging nodig vanwege het klimaat en mogelijke (meer) hoogwater in de toekomst. Medio febr. 2018 is er een vervolg overleg. Zie ook: https://www.arnhemshart.nl/nieuws/muur-vervangen-vraagt-om-goed-overleg-bewoners-en-ondernemers/2017

Rijnkade racen: Er is een overleg gaande met vele gemeentelijke diensten en handhavers om het racen op de Rijnkade aan te pakken. Zie ook: https://www.arnhemshart.nl/nieuws/racebaan-aan-rijnkade-wordt-harder-aangepakt/2017

Kerstactie: Op het Gele Rijdersplein is t/m 27/12/17 elke dag een kerst samenzijn. Deze ondersteunen wij als vrijwilliger en ook met een donatie via de gemeente namens ons. Zie ook: https://www.arnhemshart.nl/nieuws/arnhemmers-komen-samen-op-gele-rijdersplein/2017

Kerstactie AH: Op kerstavond worden er een 12 binnenstadbewoners getrakteerd op bonnen. Deze zijn mogelijk gemaakt door Anne&Max, Panino Migusta, Eusebiuskerk en Café-Restaurant Treffen. Met deze bonnen kan er bv ontbeten worden of een anti paste voor 2 worden genuttigd. En bij Treffen gaan 3 personen genieten van een verrasingsmenu. Eerst gaan deze 3 de “Eusebius by Night” bekijken op 29/12/17. Deze kerstactie kost ons dan ook totaal niets en wordt gesponsord door de genoemde bedrijven. Zie ook: https://www.arnhemshart.nl/nieuws/kerstactie-bewonersgroep-arnhem-hart-gaat-weer-los/2017

Sint Jansbeek: ***** heeft overleg met wijkbeheer en ***** (projectmanager) over het schoonhouden van de beek. Dit kan een aanloop zijn naar het activerend werk. Daarnaast is het ook zeer goede reclame voor ons met mogelijkheid om dit verder uit te bouwen qua werk.

EHBO cursus: Hiervoor is de txt bijna klaar om in de media e.d. gelanceerd te worden. Dit zal na 1 januari 2018 gebeuren omdat er dan weer wat rust is na de jaarwisseling en beek e.d.

Buurttafel: De eerste datum is op dinsdag 23 januari 2018 in ’t Weerd. Opzet is gewoon om 1x per maand een soort open tafel te houden voor bewoners en hun vragen en ideetjes. Ook kan men zich dan aanmelden voor bv de EHBO of bij Arnhems hart aan te sluiten. En wil er iemand klaverjassen dan is deze ook gewoon welkom.

Buurthonk: ***** gaat in 2018 verder kijken naar een mogelijkheid voor een vaste buurtlocatie. Eventueel met middelen via de Dullaert Stichting. Een locatie waar bewoners welkom zijn en we meer dingen kunnen organiseren en doen.

Budget: We gaan een lijst maken van alle dingen die we graag willen organiseren in de binnenstad. Maar ook voor dingen die de binnenstad opfleuren en bewoners elkaar kunnen vinden. Dit kan al door bv vergroening maar ook door activiteiten zoals een ochtendgym of wandelingen. De EHBO is dan ook hier een onderdeel van. ***** heeft met ***** afgesproken om dat dan bij hem in te dienen zodat het een vervolg qua budget kan krijgen.

Arnhem6811: Op 9 januari a.s. geeft ***** duidelijkheid over de vragen die we gesteld hebben. ***** & ***** gaan er heen.

Op het eind hebben we het over de hoorzitting n.a.v. het ingediende bezwaar tegen een verkeersbesluit. ***** en *****voelden zich zwaar voor schut gezet a publiek door ***** in het stadskantoor. Ook tijdens de hoorzitting ging deze gewoon verder terwijl we alleen voor de hoorzitting kwamen. Ook naderhand bij de opening van de Sint Jansbeek in Musis gedraagde ***** zich irritant steeds. (Medio jan. 2018 komt er uitspraak over de hoorzitting.)

***** vraagt zich dan ook enorm af hoe het kan dat iemand die nu op de gemeenteraadsverkiezingen staat, actief mag zijn in een bewonersplatform, dit na vragen van bewoners ook uit de binnenstad. Dit telt ook voor een ander kernteam lid, *****, die zitting heeft genomen en als ambtenaar bij de gemeente werkt. De regels van  de gemeente Arnhem verbieden dit ook om geen belangenverstrengeling te krijgen. Volgens ***** mag dit wel, zij had dit nagevraagd bij de griffie. >> (De regel 11 van de gemeente Arnhem 2014: . Het is niet mogelijk dat personen die actief zijn in de Arnhemse gemeentepolitiek (bijvoorbeeld raadsleden, commissieleden) en ambtenaren in dienst van de gemeente Arnhem stemgerechtigd deelnemer zijn van een Bewonersoverleg, zij kunnen wel toehoren en aan hen eventueel adviseren.)

©www.Arnhemshart.nl

29 december 2017

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart