fbpx

01-Buurttafel Arnhems Hart 06-01-2020

01-Buurttafel Arnhems Hart 06-01-2020

Vanwege de AVG wet is het niet toegestaan om persoonlijke namen te vermelden in verslagen.

-Welkom-

Vuurwerk:
We kijken terug naar het vuurwerk in de binnenstad en de aanwezigen geven aan geen last en/of hinder te hebben ondervonden. Het leek of het dit jaar minder was wat er werd afgestoken.

Buurttafels:
Net voor kerst kwam er een mail dat de buurttafels over 2019 worden vergoed door de gemeente. Wel is de uitbetaling pas eind januari a.s. Erg op tijd omdat de aanvraag al bij hun in mei 2019 binnen was. Voor 2020 moet er nog wel een nieuw budget worden aangevraagd maar de buurttafels gaan ook in op bepaalde zaken apart. Te denken valt aan duurzaamheid, veiligheid, energietransitie e.d. De gesprekken met derden lopen al en er is al toegezegd door de politie Arnhem inzake veiligheid.

Oude Kraan:
Op 16 januari a.s. is er een inloop over het vergroenen e.d. van De Oude Kraan. De Blauwe golven blijven zoals ze zijn als parkeergelegenheid. De aanwezigen spreken zich uit over: bomen terug – fontein werkend – fiets- en voetpad duidelijker en gescheiden – fietsstalling t.h.v. ArtEZ/BOKA e.d. – muren weg t.h. Bergstraat en parkeerplaats flat betrekken bij vergroenen – goede verlichting – meer afvalbakken.

Gele Rijdersplein:
Op 20 januari a.s. is er overleg tussen partijen over het AKU-fontein incl. pergola e.d. De aanwezigen zijn duidelijk en willen graag: monument in zijn geheel opgeknapt. En daarna ook goed wordt onderhouden – De mogelijkheid bekijken dat de fietsenstalling verder kan als carrousel – een toegankelijk en inclusief GRP – duidelijke en betere afspraken inzake terrassen.

Verkeersschouw:
Deze werd besproken tijdens deze buurttafel en geheel accoord bevonden. Het zal naar diverse ambtenaren gestuurd worden en ook het college zal deze ontvangen. Kopie gaat ook naar de aanwezigen buurttafel.

Open Air Kerstdiner:
Helaas was het weer slecht maar we hebben toch ruim 100 mensen heel blij gemaakt op het Audrey Hepburnplein. Diverse mensen kwamen ook met eten en drinken om het te delen. Daarnaast waren we heel blij met de vele donateurs die belangeloos materiaal en/of eten verschaften. Komende zomer gaan we al aan de gang voor editie vijf. Een stukje met foto’s komt nog op de site.

Knijpploeg:
Woensdag 15 januari a.s. vanaf Spar Kleine Oord. Gaarne eerst aanmelden.

Volgende buurttafel op maandag 3 februari 2020 om 13.00 uur.

©ArnhemsHart.nl
12 januari 2020

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart