fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

World Cleanup Day binnenstad Arnhem 2024

21 september, 10:00 - 12:00

https://arnhemshart.nl

World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Nederland is IVN Natuureducatie de organisator van World Cleanup Day. Supporter van Schoon ondersteunt World Cleanup Day. Eigenlijk valt deze editie op vrijdag de 20e maar vanwege de Airborne herdenking en At The Bridge verplaatst naar deze zaterdagochtend.

World Cleanup Day is in 2008 in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt.Dat verbinden is ook gelukt in de Arnhemse binnenstad waar we wekelijks veel zwerfafval opruimen.

Diverse inwoners in de binnenstad hebben al eigen materiaal via ons en knijpen hun straat en/of buurt geregeld schoon van zwerfafval. Daarnaast lopen ze geregeld elke woensdag in een groep waarbij een groot gedeelte schoon wordt gemaakt in de binnenstad. De gele en oranje hesjes zijn dan ook een enorm bekend gezicht voor inwoners en de ondernemers en zien zij hun gebied een stuk schoner worden. Daarnaast heeft deze vaste ploeg wel een conciërge functie verkregen zo omdat kapotte en rare zaken gemeld worden bij de gemeente Arnhem of politie. Schoon, heel en veilig is een leefbare binnenstad!

Sinds 2016 is Arnhems Hart al behoorlijk actief en dat werpt ook vruchten af richting iedereen. Er is beter contact met elkaar en zijn hierdoor inwoners meer flexibeler geworden en dan vooral niet de vriendschap vergeten die er ontstaat. En de vele spontane gesprekken die er zijn tijdens de rondes, vooral als een hond een koekje krijgt. Laagdrempelig maar toch zeer vruchtbaar!

Ook zo zin gekregen om deze zaterdag 21 september 2024 gezellig mee te helpen en af te sluiten met wat lekkers en verrassing? Meldt je gewoon aan via: redactie@arnhemshart.nl

Wij verzorgen al het materiaal voor iedereen.

 

 

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Stichting Arnhems Hart
Telefoon
06-39872028
E-mail
redactie@arnhemshart.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Buurttuin Rodenburgstraat
Rodenburgstraat 9-11
Arnhem, Gelderland 6811HM Nederland
+ Google Maps
error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart