Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Taize zingen

2 mei, 20:00

Door de muziek van Taizé ervaar je iets dat boven jezelf uitgaat. Je wordt er in meegenomen en het brengt je tot rust. Samen Taizé liederen zingen of er simpelweg rustig naar luisteren heeft een enorme impact.

Zing online thuis mee met de liederen van Taizé. Via onderstaande link kan iedereen vanuit huis meezingen. Je hoeft de muziek van Taizé niet te kennen. Je kan gewoon gaan zitten en luisteren maar je bent natuurlijk uitgenodigd mee te zingen zoals dat ook in Taizé gaat. De liederen zijn eenvoudig op te pakken en worden door liermuziek begeleid.

Muziek maken en samen zingen heeft een gezonde werking. De Zweedse onderzoeker Bjorn Vickhoff heeft aangetoond dat de harten van koorzangers tegelijkertijd gaan kloppen én de hartslag tijdens het zingen vertraagt. Vickhoff: “Je hartslag gaat omlaag bij de uitademing, en omhoog bij het inademen. Als je zingt, gebruik je de lucht die wordt ingeademd, dus zal de hartslag dalen”. Door samen te zingen wordt je rustig, het is goed tegen de stress en zorgt het voor verbinding van hart tot hart.

Geïnitieerd vanuit Hemelsbreed en de Koepelkerk werken verschillende vrijwilligers samen om elke eerste zondag van de maand deze prachtige avonden neer te zetten. De muziek wordt begeleid door Daniëlle Roelofsen en Maria Boes.

De avond duurt van 20:00u tot ongeveer 20:45u.

Wees van harte welkom!

Klik hier voor meer info: https://hemelsbreed.info/events/taize-zingen-online-6/

Gegevens

Datum:
2 mei
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
View Evenement Website

Locatie

Koepelkerk (Arnhem)
Arnhem, NL + Google Maps
error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart