fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Monumentendag 2023

9 september, 10:00 - 10 september, 17:00

Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen weer duizenden monumenten gratis hun deuren voor het grote publiek, tijdens de 37ste editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag. Het landelijke thema is bekend. Met de focus op ‘Levend Erfgoed’ wil de organisatie een breed publiek kennis laten maken met immaterieel erfgoed.

Thema Levend Erfgoed
Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het UNESCO Verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten, en dat wordt gevierd door het thema ‘Levend Erfgoed’ te koppelen aan Open Monumentendag. Immaterieel erfgoed, of ‘Levend Erfgoed’, staat voor de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer doorgeven. Dit erfgoed is voortdurend in beweging en verandert met de tijd mee. Levend erfgoed is, zonder dat we ons dat realiseren, vaak ook verbonden met monumenten. Tijdens de 37ste editie van Open Monumentendag wordt deze vorm van erfgoed in en rondom de opengestelde monumenten in het hele land extra zichtbaar gemaakt.

Over Nederland Monumentenland
Stichting Nederland Monumentenland maakt zich sterk voor het behoud van monumenten in Nederland. Door ontmoetingen tussen monumenteigenaren, erfgoedprofessionals, publiek én monumenten te organiseren, worden de monumenten volop beleefd, opnieuw gewaardeerd en gekoesterd. Op deze manier creëert de stichting cultureel bewustzijn en wordt het draagvlak voor het behoud van monumenten vergroot. Nederland Monumentenland organiseert onder meer: de VriendenLoterij Open Monumentendag, de Open Monumenten Klassendag, het Nationaal Monumentencongres en de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Gegevens

Begin:
9 september, 10:00
Einde:
10 september, 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.openmonumentendagarnhem.nl/

Locatie

Arnhem
error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart