fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fietsparkeerplan voor de Arnhemse binnenstad.

25 januari, 19:30 - 21:30

Hierbij nodig ik u van harte uit voor de online bijeenkomst over het fietsparkeerplan voor de Arnhemse binnenstad. De bijeenkomst is op dinsdagavond 25 januari van 19.30 – 21.30 uur en u kunt via uw computer of laptop deelnemen.

Met het fietsparkeerplan geeft Arnhem aan hoe zij de komende 10 jaar wil omgaan met fietsparkeren en welke acties nodig zijn om ervoor te zorgen dat de binnenstad aantrekkelijk en leefbaar blijft.

Tijdens de avond willen we met u in gesprek over de hoofdlijnen van het fietsparkeerplan en de voorgenomen ambities en speerpunten. Uw inbreng is hierbij belangrijk! We hopen daarom op een goede opkomst.

Waarom een fietsparkeerplan?
Arnhem wil een gastvrije stad zijn waar een ieder prettig kan verblijven en winkelen. We stimuleren bezoekers per fiets naar de binnenstad te komen en willen voorkomen dat de openbare ruimte verrommelt. Fietsparkeren is daar een belangrijk onderdeel van. Met het opstellen van een fietsparkeerplan willen we tussen nu en 2030 een aantrekkelijk en duidelijk fietsparkeersysteem creëren met voldoende plekken om fietsen veilig en schadevrij te parkeren.

Om dit plan te kunnen maken, hebben we in oktober 2021 op verschillende momenten de fietsen in de binnenstad geteld. Ook hebben we gesproken met een klankbordgroep over welke knelpunten en kansen zij zien. De klankbordgroep is een afvaardiging van Platform Binnenstad Arnhem, de bewonersverenigingen Arnhem 6811 en Arnhems Hart en de Fietsersbond.

Wat is het doel van de avond?
Tijdens de avond willen we het voorlopige plan presenteren en vooral helder krijgen wat u er van vindt. Wat heeft voor u prioriteit, vindt u de genoemde maatregelen voldoende of ontbreekt er nog wat? Uw inbreng gebruiken we om het fietsparkeerplan te verbeteren en aan te scherpen.

De agenda voor de avond is globaal als volgt:
• Voorstelronde
• Proces tot nu toe en de bevindingen
• Presentatie van het concept plan
• Reacties en vragen op het plan

Welke vervolgstappen volgen nog?
Als we alle voorstellen in beeld hebben, gaan we nog berekenen hoeveel het kost om dit te realiseren. Het is mogelijk dat we niet alles kunnen uitvoeren. Het fietsparkeerplan wordt in februari of maart ter besluitvorming voorgelegd aan het college van B&W. De gemeenteraad zal het fietsparkeerplan uiteindelijk vaststellen.

Hoe kan ik me aanmelden?
U kunt zich aanmelden door uiterlijk 24 januari een mail te sturen naar carla.frederix@arnhem.nl U ontvangt dan op 25 januari een link waarmee u toegang krijgt tot de bijeenkomst. Uw aanwezigheid wordt enorm op prijs gesteld.

Voor vragen kunt u terecht bij Carla Frederix, via bovenstaande mail of telefonisch via 0800-1809.

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
https://www.facebook.com/events/381336410419448

Locatie

Binnenstad Arnhem
error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart