fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Architectuur 2024 Arnhem

15 juni, 10:00 - 17:00

Buiten-Ruimte
Vanuit de dag van de Architectuur belichten wij elk jaar een bijzonder stuk van onze stad. Met het vernieuwen van het grootste kunstwerk in de openbare ruimte van Nederland heeft Arnhem met de ‘blauwe golven’ een uniek stuk Buiten-Ruimte. In 2024 richten we ons onder de noemer Buiten-Ruimte op het gebruik, de toegankelijkheid en verblijf in de Arnhemse openbare ruimte. De visie op het gebruik en de inrichting van onze gemeenschappelijke Buiten-Ruimte veranderd mee met de maatschappelijke opvattingen door de jaren heen. Een spanningsveld waar de belangen tussen meer ruimte voor groen, efficiënte en veilige verkeersroutes maar ook verblijfskwaliteit met elkaar moeten worden afgewogen. Hoe kijken we er in 2024 tegen aan? Hoe kunnen we het publieke domein vormgeven zodat het prettig verblijven en door heen te bewegen is voor iedereen?

Aan de hand van een aantal ‘experts’ in het gebruik van de openbare ruimte kijken we letterlijk door andermans ogen naar het publieke domein. Zo zullen er rondleidingen worden gegeven door (ex)daklozen, en skaters. Hoe bewegen zij door de stad en wat helpt hen qua inrichting daarbij? Naast de huidige gebruikers van de openbare ruimte zijn wij ook heel benieuwd naar het verleden, toekomstige plannen en nooit gebouwde Utopische Arnhemse projecten. Wandel en verken met ons mee op zaterdag 15 juni vanaf 11:00 vanaf de Arnhemse publieke huiskamer ‘de Eusebiuskerk’.

Voor de diverse rondleidingen e.d. dient men zich eerst aan te melden dat kan hier! Wees wel snel want er is nog beperkt ruimte.

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.dagvandearchitectuur-arnhem.nl/

Locatie

De Eusebiuskerk Arnhem
Arnhem, + Google Maps
error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart